Ventspils metināšanas rūpnīcā šobrīd notiek īpašnieka maiņas process, kas līdzi nes arī optimizāciju.

Iepriekš uzņēmums daļēji piederēja Rīgas uzņēmumam Izoterm un daļēji Ukrainas uzņēmumu grupai. Šobrīd notiek īpašnieku maiņa – uzņēmums piederēs tikai ukraiņiem. Jaunie īpašnieki ķērušies klāt pārstrukturizācijai un ražošanas optimizācijai, kas saistās ar zināmām grūtībām. Darbinieki Ventas Balsij sūdzas, ka tiekot aizturētas algas, viņi bažījas par savām darba vietām.

SIA Ventspils metināšanas rūpnīca tirdzniecības un mārketinga vadītājs Bruno Jurševics informē, ka, optimizējot darbu, ir atlaisti aptuveni 20 cilvēku no ražošanas ceha un daži administrācijas darbinieki. Amatā stājies jauns tehniskais direktors, kurš enerģiski ķēries pie darba, lai īstenotu optimizācijas pasākumus. Nākotnes plāni ir lieli, ir uzstādīti augsti mērķi, tostarp Skandināvijas tirgum ražot augstākās kvalitātes produkciju. Ja aizvadītās ziemas mēnešos ražotnei bijis mazāk darba, tad martā ražošana atsākusies pilnā sparā, ir pasūtījumi arī aprīlim. Jāspēj tik iekļauties termiņos, atklāj Jurševics. Šobrīd Zviedrijai tiekot gatavotas divu nelielu tiltu konstrukcijas, ir vairāki pasūtījumi arī Latvijai.

Situāciju komentēt neatteicās arī kompānijas valdes loceklis, ukraiņu īpašnieku pārstāvis Rastislavs Šmits. Viņš norāda, ka uzņēmuma reorganizācija bijusi vitāli nepieciešama. Iepriekš produkcijas kvalitāte bijusi visai slikta, tādēļ skandināvi pat atsaukuši pasūtījumus. Un arī darbinieku skaits bijis pārāk liels, tāpēc sliktākie tikuši atlaisti, ir izveidota profesionāla komanda, kas turpinās darbu jaunā kvalitātē. Šmits atzīst, ka gada pirmajos mēnešos algas darbiniekiem ir mazākas, jo viņu izpeļņa ir atkarīga no produkcijas izstrādes apjoma. Ziema bija grūta, jo objektīvu iemeslu dēļ būvniecības procesi bija pierimuši, pasūtījumu praktiski nebija. Tagad ražošanas process notiek ar pilnu jaudu. Tas nozīmē, ka algas būs lielākas. Šmits sola, ka jau uz jūniju darbinieki saņems divas reizes lielākas algas, bet gada laikā tās varētu pieaugt pat trīskārt. Ir tikai jāpaciešas.

Jau rakstījām, ka jaunā Ventspils metināšanas rūpnīca pirms pusotra gada tika atklāta Rūpniecības ielā. Tajā uzstādītas jaudīgas un laikmetīgas iekārtas, tostarp jaunākās paaudzes metināšanas aprīkojums, kas ļauj izgatavot augstas kvalitātes un drošības lielizmēra metāla konstrukcijas. Rūpnīcā uzstādīta arī automatizēta strūklas drupināšanas kamera, izveidots krāsošanas cehs un dažāds metāla griešanas aprīkojums. Sākotnēji ražotnē tika nodarbināti vairāk nekā 50 cilvēku, vēlāk to skaits pieauga līdz aptuveni 80. Šobrīd darbinieku skaits atgriezies pie sākotnējiem apjomiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: