Veids, kā Latvijas valdība pēdējo piecu gadu laikā ir risinājusi jautājumu par iespējām būvēt reģionāla mēroga sašķidrinātās gāzes termināli Latvijā, ir spilgts piemērs tam, kā nedrīkst vadīt valstiski svarīgu projektu, līdz ar to visas runas par to, ka valdība ir rūpējusies par Latvijas enerģētisko drošību, esot tukšu salmu kulšana.

Šādu viedokli šodien preses konferencē pauda Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

"Tas, kā sašķidrinātās gāzes termināļa projekta attīstības jautājumu ir risinājusi un vadījusi Latvijas valdība pēdējos piecus gadus, ir ļoti spilgts piemērs, kā valstiski svarīgi projektu nedrīkst vadīt. Šī projekta vadība, šīs idejas attīstība ir bijusi absolūti bezatbildīga, neprofesionāla, netālredzīga. Jāsaka, ka būtībā vadība nav bijusi," atzina Lembergs. Līdz ar to arī likumsakarīgs esot rezultāts, ka Latvija šajā cīņā par reģionāla mēroga sašķidrinātās gāzes termināļa būvniecību Baltijas valstīs ir zaudējusi saviem kaimiņiem, atzina Lembergs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: