Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Terminālī piestāj pirmais kuģis

Vakar ap pusdesmitiem no rīta ostā ienāca kuģis Transsonoro, kas kuģo zem Gibraltāras karoga, lai uzņemtu ostā papīrmalku un šķeldu. Minētais kuģis Ventspilī ienāk diezgan bieži, lai vestu koksni uz Valvikas ostu Zviedrijā. Tikai šoreiz kuģis pietauvojās citā vietā – pie jaunā termināļa aiz paceļamā tilta.

Mirst no narkotiku pārdozēšanas

Ventspilī divi vīrieši miruši no narkotiku pārdozēšanas. Kopumā šogad par narkotiku upuriem kļuvuši jau četri cilvēki.

 

2.lpp. Viedoklis: „Paldies par bērnību”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Undīne Šulca

«Februāra sākumā gavilējām par bērnu grāmatu ilustratores un rakstnieces Margaritas Stārastes simtgadi. Diemžēl Latviju pāršalca sēru vēsts, jo Zīļuka un Tinces māmiņa ir aizgājusi no mums. Bieži ir dzirdēti viedokļus, ka pasakas bērni vairs nelasa, tiem interesantākas šķiet mūsdienu tehnoloģiju plašās iespējas, bet Stārastes darbi ir tikai tālas padomju bērnu atmiņas par pirmajām krāšņi ilustrētajām pasaku grāmatām.»

3.lpp.

Ceļmalas aizaug ar krūmiem

Saremontēto Kolkas ceļu ventspilnieki bieži mēdz piesaukt kā labu piemēru drošai braukšanai, it īpaši salīdzinot ar to, kā bija iepriekš. Taču nu autobraucēji jau sāk bažīties, jo ceļmalas aizaug ar krūmiem un jaunaudzi.

Zīļuku mīlēs arī nākotnes bērni

«Margarita Stāraste – tā ir mana bērnība, ar viņas grāmatām es uzaugu,» saka Ventspils Bērnu bibliotēkas vadītāja Inese Ozola, un viņas teiktais raksturo daudzu ventspilnieku bērnības atmiņas.

4.lpp. Problēma. Narkotiku aprite plašumā neiet

Valsts policijas apkopotā statistika liecina, ka narkotisko vielu aprite Ventspilī pēdējos gados īpaši nemazinās, taču neiet arī plašumā.

Ventspilī legālo zāli oficiāli nepārdod

Rīgā no tā saucamajām legālajāmnarkotikām miris jaunietis un šobrīd notiek nikna cīņa, lai apkarotu šo vielu izplatīšanas vietas. Ventspilī pagaidām viss mierīgi.

5.lpp. Ceļasoma. Austrālietis: «Ventspilī ir pilns ar buļļiem»

«Harlens un Ross,» smaidot un sniedzot roku, saka puiši no Austrālijas. Viņi sarunas laikā nemitīgi smaida un smejas, izstarojot dzīvesprieku un neizsīkstošu interesi par apkārt notiekošo. Šķiet, neaizmirstamu stāstu viņiem ir bez gala. Gan katram atsevišķu, gan kopīgu, gan piedzīvotu kopā ar latviešu meiteni Kristu Špudi, pie kuras ģimenes Ventspilī abi šobrīd ciemojas. Jaunieši iepazinušies Norvēģijā, kur gan Krista, gan Harlens un Ross studējuši apmaiņas programmā. Abi puiši ir 21 gadu veci, taču viņu ceļojumu un pieredzes bagāža – reti sastopama šajā vecumā.

6.lpp. Sports. Dijon izdzēš BK Ventspils cerības

Sāpīgu zaudējumu FIBA Izaicinājuma kausa izcīņas Last 16 grupu turnīra priekšpēdējās kārtas spēlē piedzīvojis BK Ventspils, mača pēdējās sekundēs ar 72:74 piekāpjoties Francijas vienībai JDA Dijon. Pēc šīs neveiksmes ventspilnieki zaudējuši pat teorētiskas iespējas iekļūt turnīra ceturtdaļfinālā.

Iepazīstina bērnus ar futbolu

Sporta namā Pārventa notikušajā futbola festivālā ar šo sporta veidu, tā jaunāko laiku vēsturi mūsu pilsētā un iespējām trenēties iepazinās vairāki desmiti bērnu.

Vieglatlētiem godalgas valsts čempionātā

Ar dažādām sekmēm Latvijas ziemas čempionātā vieglatlētikā telpās startējuši mūsu pilsētas un novada vieglatlēti. Junioru konkurencē viņiem izdevies izcīnīt astoņas, bet jauniešu – tikai trīs godalgas.

7.lpp. Brīvbrīdim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: