Ventspilī lielu ažiotāžu izsaukusi kāda veikala darbinieču pieķeršana dalībā erotiskā videočatā, nekautrējoties vērotājiem atrādīt arī pircējus, kuri nav bijuši informēti, ka tiek filmēti.

Sižetu par šādiem notikumiem Ventspils veikalā pirmdienas vakarā demonstrēts TV3 raidījumā Bez tabu, tūlīt izsaucot plašu diskusiju arī ventasbalss.lv. Sižeta autori par notikušo informēja arī Valsts policiju, taču likumsargi pagaidām nevar precīzi pateikt vai un kas draud darbīgajām ventspilniecēm.

Valsts policijas Ventspils iecirkņa priekšnieks Ģirts Kokins informē, ka Ventspils iecirknī nav tādu speciālistu, kas strādātu ar interneta vidi saistītām lietām, tādēļ televīzijas iesniegtā informācija ir nodota Valsts policijas Kurzemes reģionālajai pārvaldei. Piedalīšanās erotiska rakstura videočatā nav nekāds pārkāpums, taču, iespējams ir pārkāpts fizisko personu datu aizsardzības likums attiecībā uz pircējiem, bez kuru piekrišanas publiskots video, kuros viņi ir redzami.

Pārvaldes preses pārstāve Signe Šteinberga uzsver, ka pagaidām vēl pāragri spriest vai notikušajam ir krimināls raksturs. Vispirms ir jānoskaidro visi apstākļi un tikai tad varēšot pieņemt kādu lēmumu.

Vairāk lasiet trešdienas laikrakstā Ventas Balss!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: