Latvijas Olimpiskās komitejas Izpildkomitejas sēdē apstiprināts, ka Soču ziemas olimpiskajās spēlēs piedalīsies 58 mūsu valsts sportisti, starp kuriem būs arī trīs Ventspils pārstāvji.

Soču spēlēs, kas norisināsies no 7. līdz 23.februārim, startēs arī šorttrekists Roberto Puķītis, kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis un ātrslidotājs Haralds Silovs. Savukārt treneru vidū redzēsim mūsu Sandi Prūsi, kurš ir bobsleja izlases galvenais treneris.

 

Šī gada janvārī mūsu sportistiem bijuši vairāki veiksmīgi sasniegumi, kas ļauj pozitīvi skatīties un cerēt uz labiem rezultātiem olimpiādē.

 

Vācijas pilsētā Drēzdenē notika Eiropas čempionāts šorttrekā pieaugušajiem, kurā piedalījās arī Roberto Puķītis. 500 metru distancē Puķītis ieņēma 23. vietu, 1500 metru distancē viņš ieguva augsto 4. vietu, bet 1000 metru distancē Roberto netika tālāk par pirmo kārtu, iegūstot 19. vietu. Sportists spēja gan kvalificēties 3000 metru superfinālam, kur finišēja septītajā vietā deviņu dalībnieku konkurencē. Kopvērtējumā izcīnīta 8.v ieta, kas ir sportista augstākais sasniegums līdzšinējā karjerā.

 

Kamaniņu braucējs Mārtiņs Rubenis savu labāko šīs ziemas sezonas rezultātu sasniedza Pasaules kausa posmā, pirms divām nedēļām Oberhofā, Vācijā, kur ieņēma 8. vietu. Šobrīd pasaules kausa kopvērtējumā ieņem 13.vietu.

 

Ātrslidotājs Haralds Silovs Norvēģijā notikušajā Eiropas čempionātā ātrslidošanas daudzcīņā spēja izcīnīt 13. vietu. 500m distancē Haraldam 11. vieta, 1500m distancē 13. vieta, bet 5000m distancē 17. vieta. Interesanti, ka Silovs karjeru uzsāka kā šorttrekists, bet neilgi pirms Vankūveras Olimpiādes pievērsās arī ātrslidošanai un kļuva par pirmo sportistu, kurš vienās olimpiskajās spēlēs startējis abās disciplīnās. Savukārt aizpērn viņš pilnībā pievērsās ātrslidošanai.

 

Savukārt bobslejistiem veiksmīgākie bijuši tieši pēdējie Pasaules kausa posmi. Piemēram, Oskara Melnbārža četrinieks uzvarēja divos posmos pēc kārtas.

 

Jāatzīmē, ka arī iepriekšējās divās Ziemas olimpiskajās spēlēs, kas notika Turīnā un Vankūverā, Latvijas delegācijā bija iekļauti tieši 58 sportisti. Šoreiz Latvijas delegācijas sastāvā iekļauti arī 28 treneri un apkalpojošās personas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: