Ventspils Augstskolas Inženierzinātņu institūts “Ventspils Starptautiskais radioastronomijas centrs” (VeA IZI VSRC) ir viena no 15 visaugstāk novērtētiem zinātniskiem institūtiem un augstskolas struktūrvienībām.

Tas tapa zināms Izglītības un zinātnes ministrijas preses konferencē, kurā klātesošie tika iepazīstināti ar zinātnisko institūciju darbības starptautiskās novērtēšanas rezultātiem.

 

Piecu punktu sistēmā, VeA IZI VSRC tika novērtēta ar četriem punktiem, kas nozīmē, “spēcīgs starptautisks spēlētājs” (labs sniegums, darbība turpināma).

 

Projekta ietvaros tika novērtēts 150 Latvijas zinātnisko institūtu un augstskolu struktūrvienību sniegums sešās tematiskajās grupās – dabas zinātnēs un matemātikā (28), dzīvības zinātnes un medicīna (16), inženierzinātnes un datorzinātnes (37), lauksaimniecība, meža un veterinārās zinātnes (22), sociālās zinātnes (30) un humanitārās zinātnes (17).

 

Zinātnisko institūciju sniegums tika vērtēts pēc pieciem kritērijiem – pētījumu kvalitāte, ietekme uz zinātnes nozari, ekonomiskā un sociālā ietekme, pētniecības vide un infrastruktūra, attīstības potenciāls. Katrā kritērijā institūcija tikai novērtēta pēc piecu punktu sistēmas. Pamatojoties uz šo vērtējumu, ekspertu grupa konsensa veidā pieņēma lēmumu par gala vērtējumu.

 

Izglītības un zinātnes ministrija sadarbībā ar Ziemeļvalstu Ministru padomes sekretariātu ir veikusi Latvijas zinātnisko institūciju darbības starptautisko izvērtēšanu. Izvērtēšanas mērķis bija veikt objektīvu Latvijas zinātnes situācijas analīzi Eiropas Savienības Kopīgās pētniecības telpas un sadarbības pētniecībā kontekstā atbilstoši Baltijas jūras reģiona valstu un Ziemeļvalstu sadarbības interesēm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: