Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Mūsu Katrīna startē Eirovīzijā

Ventspilniece Katrīna Bindere ar dziesmu Moment and Tomorrow iekļuvusi Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases pusfinālā. Tā ir viņas lielā iespēja ielauzties Latvijas mūzikas lauciņā.

Evakuē autoostu, bumbu neatrod

Kāda stulba joka pēc visā Kurzemē, tai skaitā Ventspilī, evakuētas autoostas un dzelzceļa stacijas. Spridzeklis nav atrasts.

 

2.lpp. Viedoklis: «Protu, protu», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Ja uzņēmējiem ir vajadzīgi jauni darbinieki, tie neņem kuru katru no ielas, bet rīko atlasi, konkursu, lai izvērtētu, meklētu labāko no labākajiem. Diemžēl Latvijas politikā labāko ministru meklēšana pēdējos gados notiek pēc pavisam citiem principiem. Un tikai retos gadījumos sakritības vai citu iemeslu dēļ ministru amatos nonāk cilvēki, kuri pēc savu spēju un zināšanu kopuma atbilst augstajam amatam.»

 

3.lpp.

Arī viens ierosinājums ir būtisks

Ne tikai daudzu, bet arī viena iedzīvotāja viedoklis var viest izmaiņas. Ar noteikumu – tam jābūt pamatotam. Šoreiz Ventspils pašvaldība vēlas uzzināt ventspilnieku viedokļus attiecībā uz pilsētas attīstību līdz pat 2030. gadam.

Problēmu ar naudas atlikumu nav

Eiro monētu un banknošu trūkums, ar kuru saskārušies daži tirdzniecības tīkla IKI veikali, Ventspils veikalos pagaidām nav novērots. Tomēr tagad, kad uzņēmumos un iestādēs sāk izmaksāt algas, pircēji arvien biežāk uz veikaliem dodas ar lielām naudas zīmēm.

 

4.lpp. Politika. Bremzē un stūrē vienlaikus

Ar matemātiski veidoto ministru sadalījumu premjera amata kandidāte norāvusi stopkrānu valdības veidošanas procesā. Ne visas partijas atbalsta Laimdotas Straujumas viedokli, tādēļ sākusies kauja par ministru portfeļiem. Tāpat notiek arī diskusija par valdības izveides mērķiem – vai tā tiek veidota sabiedrības vai partijas biedru karjeras interesēm atbilstoša.

 

5.-6.lpp. TV Programma

 

7.lpp. Intervija. Enerģija rodas darot

Veidojot rakstu sērijas Ekspedīcija laukos reportāžu, Ventas Balss rudenī ciemojās Užavas pagasta Lībciemā, kur savu lauku māju pašas rokām remontē JANĪNA KESENFELDE –enerģiska, mērķtiecīga un dzīvespriecīga sieviete, vairākkārtēja Latvijas čempione novusā. Toreiz vienojāmies noteikti tikties vēlreiz, un nu mūsu saruna notika Janīnas dzīvoklī netālu no redakcijas.

8.lpp.

BK Ventspils viesos pārmāca Valmieru

Pie pirmās uzvaras šogad tikuši BK Ventspils basketbolisti – Latvijas Basketbola līgas (LBL) 1. divīzijas spēlē pretinieku laukumā viņi bez lielām problēmām ar 84:59 (25:12, 23:16, 18:16, 18:15) apspēlēja BK Valmiera.

U19 futbolisti cīnīsies par velna duci

Aizvadītas grupu turnīra spēles Valentīna Granatkina piemiņas turnīrā futbolā, kurā spēkiem mērojas U19 vecuma (1996. dz.g. un jaunāki) komandas. Ar vienu uzvaru un diviem zaudējumiem tās noslēgusi Latvijas U19 valstsvienība, ierindojoties pēdējā ceturtajā vietā D apakšgrupā.

Kristīgajās un tautas tradīcijās

Šajā un nākamajā nedēļā Ventspilī notiek lieli kristiešu svētki un jautra tautas staigāšana, ko slāvi sauc par Svjatki. Nacionālo kultūras biedrību asociācija sagatavojusi tradicionālu svētku programmu.

 

9.lpp.

Siltuma mulsināti, augi sarosās pavasarim

Zemeslodes pretējo pusi, Ameriku, pārņēmis sala spelgonis, taču pie mums ziema vēl nav sākusies. Augsne nav sasalusi, dominējošajā +5ºC un pat +7ºC temperatūrā kukainīši un dzīvnieki dzīvo savu parasto dzīvi – sliekas rušina un kurmji rok zemi, putniņi apstādījumos meklē sev noderīgu ēdamo. Sāk ziedēt pavasara puķītes – mārpuķītes, prīmulas –, dārzos, kur rožu krūmi nav apgriezti, raisās to pumpuri, mauriņš tā sazēlis, ka jālūko, vai nevajadzētu ņem ārā pļaujmašīnu.

Ventspilnieki juku laikos.1939. gads. Vācieši pamet Latviju

(2. turpinājums. Sākums 8. janvāra Ventas Balsī)

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: