Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Pieprasītākā prece – maki eiro naudai

Pagājušajā mēnesī ādas galantērijas un aksesuāru veikalos pārdots rekordliels maku daudzums. Vidēji šīs preces pārdošanas apjomi bijuši 4–5 reizes lielāki. Pieprasījums pēc maciņiem nav mazinājies arī janvārī.

Četrkājainie huligāni apsēduši kapsētas

Dzīvnieki apēduši visus ziedus uz kapu kopiņas, raudot stāsta kāda ventspilniece, kas pavisam nesen Meža kapos apbedījusi sev tuvu cilvēku.

2.lpp. Viedoklis: «Saldi vārdi, sātu nedod», laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Dace Vašuka.

«Lata nomaiņu pret eiro par klasisku naudas reformu, kas līdzi nes ievērojamus finansiālus zaudējumus iedzīvotājiem, nosaukt nevar. Iedzīvotāji šķietami neko nezaudē. Savukārt tie, kuri ceļo vai biznesa darījumos sadarbojas ar eirozonas valstīm, ietaupīs uz valūtas maiņas darījumiem. Taču to, ka uzņēmēji nevar atļauties nodarboties ar labdarību vai blefu kā valdība un cenas uz eiro ieviešanas rēķina ir cēluši, redzam jau šobrīd.»

3.lpp.

Ieviestajai kārtībai seko izmaiņas likumā

No 1. janvāra stājušās spēkā vairākas jaunas prasības alkohola mazumtirdzniecībā, daudzi veikali šīs prasības ievērojuši arī agrāk.

4.lpp.

Saņemtais sūtījums bojāts un pil

Ventspilniece Kristīne uz savas ādās izjutusi to, ka ne vienmēr ilgi gaidītais sūtījums, par kuru izdota arī liela naudas summa, tiek saņemts sveiks un vesels.

Cepot gaļu, skaties uz termometru

Iegādājoties veikalā gaļas produktus, būtu lietderīgi pirms to pagatavošanas rūpīgi izlasīt norādes uz iesaiņojuma, citādi saimniece var piedzīvot nepatīku pārsteigumu.

Noplēšamais kalendārs ar bārdu

Šī gada noplēšamajā kalendārā Livonijas ordeņa pils nodēvēta par tumšu, drūmu cietumu.

5.lpp. Kriminālziņas. Pa logu izkrīt vientuļa sirmgalve

Pirmdien Pārventā notika traģisks nelaimes gadījums. Pa kādas Embūtes ielas deviņstāvu mājas piektā stāva logu izkrita sirmgalve, kura vēlāk no gūtajām traumām mira.

Pensionāri tiesā par alkohola glabāšanu

79 gadus veca pensionāre vakar tika tiesāta par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu un glabāšanu lielā apmērā.

Dedzinātāju nodod kriminālvajāšanai

Policija ir pabeigusi izmeklēšanu aizdedzinātā pusaudža lietā. Dedzinātājs nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

 

6.lpp. Sports. Basketbolistiem četri Baltijas kausi

Tallinā norisinājās tradicionālais Baltijas jūras kausa izcīņas turnīrs basketbolā, kurā spēkiem mērojās Latvijas, Igaunijas, Somijas un Zviedrijas U18 un U16 puišu un meiteņu izlases. Uzvarot pilnīgi visās spēlēs, visus četrus Baltijas kausus šogad mājās pārveda Latvijas jaunieši.

Volejbolisti sāk otro apli ar uzvaru

Savu uzvaras gājienu Latvijas Nacionālās volejbola līgas čempionātā turpina VK Ventspils volejbolisti – regulārā čempionāta otrā apļa pirmajā spēlē izbraukumā viņi bez lielām grūtībām ar 3:0 sakāva VK Balvi, tādējādi gūstot jau sesto panākumu pēc kārtas.

Rubenis testē un paliek ārpus Pasaules kausa

Kēnigzē (Vācija) notika Pasaules kausa izcīņas kamaniņu sportā sestā posma sacensības. Ļoti neveiksmīgas tās izrādījās Mārtiņam Rubenim – viņš nespēja pārvarēt Nāciju kausa kvalifikācijas barjeru, paliekot pirmais aiz svītras, kas netika pie dalības Pasaules kausā.

7.lpp. Ventspilnieki juku laikos. 1939. gads - vācieši pamet Latviju

Nekas tik labi neatspoguļo pilsētas dzīvi kā vietējā avīze. Nevienā vēstures grāmatā neatradīsim tos faktus, kuri nodrukāti avīzē, neuzzināsim, kas noticis ļaužu virtuvēs, malkas šķūnīšos un zirgu staļļos. Avīze ar fotogrāfisku precizitāti fiksē sabiedriskās dzīves norises un tādējādi ir ne tikai masu medijs, bet arī savdabīga hronika. 1939. gads nemaz nav pārāk sena pagātne! Vēl ir dzīvi tā laika liecinieki. Joprojām tajās pašās adresēs atrodas veikali un aptiekas. Joprojām Ventspilī dzīvo cilvēki ar tiem pašiem uzvārdiem. Un, tāpat kā 1939. gadā, viņi sūrojas, ka avīzē nav, ko palasīt. 2064. gadā būs tieši tāpat. Ieskatīsimies Ventas Balss 1939. gada komplektā. Tik tiešām, tur ir, ko palasīt!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: