Līdz šim 21.novembra Zolitūdes traģēdijā cietušajiem ir saziedoti 800 733 lati, liecina portālā "Ziedot.lv" apkopotā informācija.

Ziedojumu vākšana traģēdijā iesaistīto atbalstam joprojām turpinās. Ziedot ir iespējams, gan piezvanot uz labdarības tālruni 9 000 63 85, tādējādi ziedojot vienu latu, gan pie "Maxima" veikalu kasēm izvietotajās ziedojumu kastītēs, kā arī izmantojot citas ziedošanas iespējas, kas atrodamas tīmekļa vietnē "www.ziedot.lv".

Kā ziņots, 26.novembrī "Ziedot.lv" sāka ziedojumu nodošanu 21.novembra traģēdijā cietušajiem, izmaksājot katram no 83 cietušajiem vai bojāgājušo ģimenēm pabalstu 4500 latu apmērā.

Organizācijas vadītāja Rūta Dimanta skaidroja, ka pārējā iedzīvotāju saziedotā nauda tiks izmantota pavisam mērķēti un konkrēti, atbilstoši cietušo vajadzībām, piemēram, sociālajai un medicīniskajai rehabilitācijai.

Viņa arī norādīja, ka īpašais "Ziedot.lv" ziedojumu konts turpinās darboties vēl vismaz divas nedēļas, bet vēlāk plānots izveidot specializētus kontus, piemēram, cietušo izglītībai vai ārstniecībai. Kad tieši ziedojumu vākšana noslēgsies, vēl nav zināms.

"Mēs nezinām, kas vēl ir vajadzīgs. Mums nav pieredzes šādās traģēdijās," uzsvēra "Ziedot.lv" vadītāja, piebilstot, ka šādā situācijā vislabāk ir "netraumēt" cilvēkus un neprasīt, kas tieši viņiem ir vajadzīgs, bet gan būt gataviem, kad rodas kāda vajadzība.

Jau ziņots, ka 21.novembrī Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam "Maxima", dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus. Starp bojāgājušajiem bija arī trīs ugunsdzēsēji, kuri piedalījās glābšanas darbos.

Zolitūdes traģēdija kļuva par lielāko nelaimi Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: