Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) izdevis aizliegumu psihoaktīvai vielai 5F-AKB48 un to saturošiem izstrādājumiem. Šis ir pirmais šāda veida aizliegums psihoaktīvajai vielai, ko saskaņā ar likumu Par narkotisko un psihotropo vielu un zāļu likumīgās aprites kārtību ir tiesīgs izdot SPKC.

Minētais likums stājās spēkā 14. novembrī. Konkrētās vielas aizliegums stāsies spēkā nākamajā dienā no aizlieguma publicēšanas brīža oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis, – 12 mēnešus būs aizliegta vielas 5F-AKB48 un tās saturošu izstrādājumu izgatavošana, iegādāšanās, glabāšana, pārvadāšana, pārsūtīšana vai izplatīšana.

Atbilstoši likumam viela 5F-AKB48 un to saturošie izstrādājumi fiziskām un juridiskām personām triju darbadienu laikā no šī lēmuma spēkā stāšanās dienas jānodod Valsts policijai. Vielas 5F-AKB48 un tās saturošu izstrādājumu lietošana var izraisīt agresīvu un neprognozējamu rīcību, tahikardiju, sirds aritmiju, kas saistās ar palielinātu infarkta risku, paaugstinātu asinsspiedienu, tremoru, psihozi un nieru nepietiekamības risku.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: