Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Saules mūžu Latvijai

Katrai raidītai domai, pateiktam vārdam piemīt spēks. Cik gan skaista būtu dzīve, ja mēs spētu vienoties vienai kopīgai domai, vienam kopējam darbam ar vienu mērķi, lai Latvijā cilvēki būtu laimīgi.

Sarkanbaltsarkanā patriotisma dzirksts

«Dzīvoju Latvijā un esmu latvietis,» mammai saka četrgadīgais Gusts, kam pie džempera piesprausta sarkanbaltsarkana lentīte valsts svētkos. Viņš, tāpat kā daudzi citi ventspilnieki, tādējādi apliecina savu patriotismu. Tomēr vienlaikus notiek arī diskusija par to, kā pareizi piespraust lentīti.

2.lpp. Viedoklis: «Mājas sajūta», laikraksta Ventas Balss galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Ik gadu starp Mārtiņiem, un to laiku, kad Latvija atzīmē proklamēšanas dienu, Ventas Balss, kura ir tikai pāris ziemas jaunāka par Latvijas valsti, arī svin savu dzimšanas dienu. Šis laiks ir nozīmīgs arī ar to, ka mēs uzsākam avīzes abonēšanas kampaņu, lai, jums, mīļie lasītāji atgādinātu par Ventas Balss abonēšanu nākamajam gadam.»

3.lpp.

Renovācija pabeigta, jānovērš nelieli trūkumi

Pirmdien darba komisija novērtēja, kā renovēta viena no lielākajām pilsētas dzīvojamajām mājām Sarkanmuižas dambī 21, norādot uz atsevišķām nepilnībām, ko celtnieki nav paveikuši līdz galam. Līdz 29. novembrim arī iedzīvotāji var ziņot par renovācijas trūkumiem un defektiem.

Oskars Sarkans otrais pasaulē

Austrālijā dzīvojošais ventspilnieks Oskars Sarkans turpina iekarot bodibildinga karjeras virsotnes, kļūstot par otro labāko pasaulē.

4.lpp.

Skatlogs – veikala un attieksmes vizītkarte

Izbraucot Ventspils centrālās ielas, aplūkojot veikalu, banku, ēdināšanas iestāžu un citu sabiedrisku ēku skatlogus un fasādes, runas un apgalvojumi par valsts mīlestību, par novembri kā patriotisma mēnesi, par 11. un 18. novembra izjūtu sirdīs un darbos šķiet pārspīlēti.

5.lpp.

Deputāti apspriedīs Piltenes nākotni

Šodien novada deputāti ieplānojuši izbraukuma domes sēdi, kas notiks Piltenē. Sēdes dalībnieki plāno apspriest Piltenes attīstības vīzijas.

Iededz uzņēmības dzirksti

Patriotisma nedēļā Užavas pamatskolas kolektīvs aicināja ciemos dažādu profesiju pārstāvjus, kas veiksmīgi virzījušies pa karjeras ceļu. Viņi bērniem vadīja vienu mācību stundu.

6.lpp. Sports. BK Ventspils 100. uzvara Eiropas kausos

Jaunu un paliekošu ierakstu kluba vēstures grāmatā veikuši BK Ventspils basketbolisti – ar 72:63 izcīnot uzvaru FIBA Izaicinājuma kausa turnīra spēlē ar Sēdertaljes Kings (Zviedrija), viņi reizē guvuši arī jau 100. panākumu Eiropas klubu turnīros.

Mūsējie turpina mīt pedāļus Ķīnā

Mūsu riteņbraucēji Andris Smirnovs un Uldis Ālītis, kas abi pārstāv Latvijas kontinentālo vienību Rietumu-Delfin, jau ilgāku laiku uzturas Ķīnā un tur sekmīgi startējuši jau divos daudzdienu velobraucienos.

Silovs sāk sezonu ar sešiem punktiem

Kalgari (Kanāda) notika Pasaules kausa pirmais posms ātrslidošanā, kurā ar mainīgām sekmēm startēja arī Haralds Silovs. Kā jau ierasts, viņš sezonas sākumā nerāda savu labāko sniegumu, pietaupot to sezonas atbildīgākajiem un svarīgākajiem mačiem.

7.lpp. Intervija. Budžets – caurs maiss iedzīvotājiem

Saimes deputāte DANA REIZNIECE-OZOLA neslēpj vilšanos par nākamā gada valsts budžetu. Viņas skatījumā tas ir nevis valsts attīstības budžets, bet gan bezdarba attīstības budžets. Budžets nav dāvana Latvijas cilvēkiem valsts dzimšanas dienā, bet gan caurs maiss, uzskata deputāte. Viņa nobalsoja pret to un jau vērsusies pie prezidenta ar prasību vairākus likumus neizsludināt un atdot Saeimai atkārtotai skatīšanai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: