Īsi pēc pusnakts Ventspilī satiksmei atkal atvērts paceļamais Ventas tilts, kas remonta laikā vairākas nedēļas bija slēgts, informēja Ventspils brīvostas pārvaldē.

19. oktobrī tika sākti Ventas tilta slēgmehānisma nomaiņas darbi. Lai arī iepriekš tos bija plānots pabeigt līdz 3. novembrim, neparedzētu papildu darbu un oktobra beigās piedzīvotās vētras dēļ plānotie darbi par nedēļu bija aizkavējušies.

 

Pirms trim gadiem rekonstruētajam paceļamajam Ventas tiltam Ventspilī tika mainīts slēgmehānisms.

 

Visus izdevumus saistībā ar slēgmehānisma nomaiņu, kas notiek tilta garantijas laikā, segs projektētājs "Witteveen+Bos Latvia". Lēmums mainīt slēgmehānismu pieņemts, jo speciālistu ekspertīzē secināts, ka, neskatoties uz to, ka slēgmehānisms pašlaik pilnībā pilda savas funkcijas, ilgtermiņā tas varētu negatīvi ietekmēt tilta konstrukciju. Pašreizējais slēgmehānisms slēgtā tilta stāvoklī nenodrošina pietiekami blīvu savienojumu starp abām tilta paceļamajām daļām un rada papildu vibrāciju, kad pa to notiek transporta kustība.

 

Ventas tilts pēc rekonstrukcijas tika nodots ekspluatācijā 2010. gada decembrī. Ventas tilta rekonstrukcija ietvēra jaunu tilta laidumu siju, brauktuves un paceļamās daļas izbūvi, kā arī upes balstu remontu un pastiprināšanu. Tilta būvdarbi izmaksāja aptuveni deviņus miljonus eiro (6,3 miljonus latu), neskaitot pievienotās vērtības nodokli.

 

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: