Laikraksta «Ventas Balss» piektdien numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Skolēniem jābūt pamanāmiem!

Apdrošināšanas akciju sabiedrība Gjensidige Baltic dāvina novada sākumskolēniem atstarojošās vestes.

Slepkavību pastrādājuši novada jaunieši

Pateicoties iedzīvotāju atsaucībai, policija aizturējusi trīs Ventspils novada jauniešus aizdomās par laupīšanu Ērgļu ielā, kuras laikā nonāvēta divu bērnu mamma.

2.lpp. Viedoklis: «Svarcelšanas absurda teātris», ventasbalss.lv redaktors Pēteris Neimanis

«Šonedēļ trauksmes zvanu sāk skandēt Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers, jo formālu iemeslu dēļ bez prēmijām par panākumiem Eiropas čempionātā varētu palikt svarcēlāji Rebeka Koha un Artūrs Plēsnieks. It kā jau situācija nebija pārāk sarežģīta – vieni palūdza, otri atteica, pirmie satraucās. Ja vien tā neveidotos no absurda, kas jau gadiem valda svarcelšanā.»

3.lpp.

Puķudobe skatam uz staciju netraucēs

Iepretī skaisti atjaunotajai dzelzceļa stacijas ēkai šobrīd tiek veidots uzbērums. Tā būšot glīta puķudobe.

Absolventu dilemma – Rīga vai mājas

Šī gada vidusskolas absolventu vidū populārākā ir Ventspils Augstskola, kur tie izvēlējušies apgūt galvenokārt uzņēmējdarbību. Bet lielākā daļa 9. klases beidzēju turpina mācības vispārizglītojošajās vidusskolās.

4.lpp.

Spoku nams Augusta ielā

Līdzās sakārtotajiem īpašumiem, omulīgām ģimenes mājām ar koptiem dārziem un pagalmiem Augusta ielas 30. numura nams izceļas īpaši – kā redzams, saimnieki par to nav interesējušies gadiem ilgi.

Aptaujās iedzīvotājus par Popes estrādi

Vai Kurzemes reģiona iedzīvotāji apmeklētu pasākumus Popes estrādē, kas atrodas 19 kilometru attālumā no Ventspils? Mērķis to noskaidrot ir šonedēļ uzsāktajai iedzīvotāju aptaujai Popesbrīvdabas estrādes rekonstrukcijas lietderība, ko veic novada pašvaldība un Ventspils Augstskolas studenti.

Sildīs gaiss no Atlantijas okeāna

Atnācis novembris, taču Ventspilī un tās apkārtnē vēl aizvien valda agra rudens noskaņas – dārzos joprojām zied dālijas un samtenes, apstādījumos redzamas lauvmutītes un citas vasaras puķes.

5.-6.lpp. TV programma

7.lpp. Problēma. Pieaugušajiem jāizgaismo aizspogulija

«Tehnoloģijas par uzlabojumiem kļūst tikai tad, ja protam ar tām darboties. Citādi tās kļūst par apgrūtinājumu,» – tā pagājušonedēļ savā lekcijā par bērnu audzināšanu informācijas sabiedrībā, kas norisinājās Ventspils 1. ģimnāzijā, norādīja vispārīgās pedagoģijas un izglītības filozofijas profesore Zanda Rubene. Lekcija bija paredzēta skolu direktoriem un viņu vietniekiem, taču daudzas idejas no tās var aizgūt tieši bērnu vecāki.

8.lpp. Sports. Dāmām trīs mačos +147

Jaunās sieviešu basketbola līgas (JSBL) turnīrā savas pretinieces turpina graut BK Ventspils basketbolistes, kas trīs aizvadītajās spēlēs divreiz uzvarējušas ar 50, bet reizi – ar 47 punktu pārsvaru.

Svarcēlājus grib atstāt bez prēmijām

Latvijas Svarcelšanas klubu apvienības (LSKA) un Latvijas Svarcelšanas federācijas (LSF) neatrisināto konfliktu dēļ mūsu vadošie svarcēlāji Artūrs Plēsnieks un Rebeka Koha var palikt bez naudas prēmijām, ko viņi ir nopelnījuši par veiksmīgo startu šā gada Eiropas un pasaules čempionātā.

Smirnovam četri desmitnieki Ķīnā

Jau astoto gadu Ķīnā norisinājās daudzdienu velobrauciens Tourof Hainan (UCI 2. HC kategorija), kurā ļoti atzīstamu sniegumu izdevās nodemonstrēt Andrim Smirnovam, mūsu vadošajam riteņbraucējam, – viņš četros tūres posmos spēja iebraukt labāko desmitniekā.

9.lpp. Sporta balva. Ventspils vārds pasaulē nests godam

Jau pēc pusotra mēneša Ventspilī notiks ikgadējā ceremonija, kurā tiks sumināti aizvadītās sezonas labākie sportisti, treneri un sporta entuziasti. Nākamnedēļ ventspilnieki tiks aicināti virzīt kandidātus atzinības piešķiršanai, tādēļ mēģinājām apkopot šī gada spilgtākos sporta sasniegumus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: