Uzbūvēt astoņkāju robotu, radīt elektrību un palaist gaisā savu pirmo lidmašīnu, sacensties buru laivu regatē un konstruēt makaronu tiltus, izvērtējot to izturību, – tas viss 24. novembrī būs iespējams Jaunrades namā, jo tur norisināsies Tehniskās jaunrades dienas 2013.

Pasākuma laikā, pieredzējušu treneru vadībā varēs izveidot kādu no sacensību disciplīnu „Robotikas darbnīca”, „Ķīmijas laboratorija”, „Mehānikas praktikums” vai „Elektrostacija” priekšmetiem, ar kuriem vēlāk varēsi sacensties ar sava vecuma jauniešiem.

 

Lai pieteiktos, jāaizpilda pieteikuma anketu, ko var atrast tīmekļa vietnē www.tjd.lv vai pie sava skolotāja. Dalība pasākumā ir bez maksas un dalībnieki ir nodrošināti ar disciplīnās nepieciešamajiem materiāliem un darba rīkiem. Savukārt, ja Tev patīk darboties mājās, Tev atliek atrast spageti makaronu paciņu un mazliet līmes un jau mājās uzbūvēt 55 cm garu spageti makaronu tiltu! Paņem to līdzi uz „Tehniskās jaunrades dienām”, lai sacenstos ar jauniešiem par izturīgākā tilta īpašnieka titulu.

 

Tehniskās jaunrades dienā varēs iepazīties ar studiju iespējām, pielaikot sev piemērotāko profesiju un pārliecināties par inženierzinātņu radošo pusi.

 

Piedalīties pasākumā var jaunieši vecumā no 10 līdz 23 gadiem.

 

„Tehniskās jaunrades dienas” organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlamentu un Robotikas klubu. Pasākums tiek īstenots Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras projekta „Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programma” ietvaros, to līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: