Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Pieturas punkts – Lībciems

Užavas pagasta Lībciemā, kas atrodas blakus tā dēvētajam Užavas vecajam ceļam, dārzos rudeni sveicina miķelīši. Dārzu saimnieki ir interesanti un jauki cilvēki, kas mīl savas mājas un dzīvi.

Karstgalvi atvēsina Ventas ūdeņi

Ventas dzestrajiem ūdeņiem nācies atvēsināt kādu karstgalvi no Rīgas, kurš no paceltās tilta daļas centies tikt pāri otrā pusē.

2.lpp. Viedoklis: «Maldu konfeti », laikraksta Ventas Balss žurnāliste Dace Vašuka

«Pasaules Bankas tendenciozais pētījums, kura iniciators bija Reformu partija, burtiski dod rokās iespēju attīstīt ostas un tranzīta sektoru igauņiem, bet vājina Latvijas izredzes. Neprecīzais, nekorektais pētījums Latvijai var nozīmēt daudzus neiegūtus Eiropas Savienības miljonus. Un ar Latvijas nodokļu maksātāju naudu šiem pētniekiem vēl par to piemaksās teju 300 tūkstošus latu.»

3.lpp.

Risina atkritumu problēmu kapos

Nevienam nav noslēpums, ka lielos atkritumu konteinerus pie pilsētas kapiem daudzi izmanto lielgabarīta un sadzīves atkritumu izmešanai. Tāpēc Komunālā pārvalde uzsākusi cīņu ar šo joprojām aktuālo problēmu.

Piedāvā ideju latu saglabšanai

Ventspilniekiem ir ideja, kā pēc eiro ieviešanas apgrozībā atstāt arī latus. Tos varētu izmantot kā atlaižu kuponus – līdzīgi kā ventus.

Latvijā sarūk siltumenerģijas tarifi

Teju visās Latvijas lielākajās pilsētās šajā apkures sezonā sarukuši siltuma tarifi, tai skaitā arī Ventspilī.

 

4.lpp. Vide. Meklē dzīvību ārpus Zemes

Viena no izaicinošākajām zinātnes nozarēm, kā savā lekcijā pauda Ventspils Augstskolas viespētnieks Lundas observatorijas (Zviedrija) profesors Dainis Draviņš, ir astrobioloģija.

Laika zīmes novembrim

Par laika zīmēm, kas piesaistītas konkrētam datumam, joprojām tiek diskutēts. Tomēr to vērošana un tulkošana daudziem kļuvusi par interesantu nodarbi.

5.lpp. Brīvostas ziņas.

6.lpp. Sports. FK Ventspils un Skonto FC punktus nezaudē

Latvijas futbola Virslīgas čempionāta 25. kārtas spēlēs pie uzvaras tikuši abi galvenie pretendenti uz zelta medaļu – FK Ventspils un Skonto FC – , kas attiecīgi ar 5:0 un 2:1 pieveica Ilūksti un Liepājas Metalurgu, tādējādi saglabājot intrigu līdz pat turnīra pēdējai spēlei.

Plēsnieks – piektais spēcīgākais pasaulē

Vienu no lielākajiem panākumiem savā šābrīža karjerā guvis svarcēlājs Artūrs Plēsnieks – Vroclavā (Polija) notikušajā pasaules pieaugušo čempionātā viņš svara kategorijā līdz 105 kilogramiem, raušanā labojot valsts rekordu, summā izcīnīja augsto piekto vietu.

BK Ventspils bez Feibera sakauj Valmieru

BK Ventspils pārtraucis līgumsaistības ar amerikāņu centra spēlētāju Kristoferu Feiberu un bez viņa palīdzības paspējis aizvadīt jau vienu spēli, kurā Latvijas Basketbola līgas (LBL) 1. divīzijas ietvaros ar 78:57 apspēlējis Valmieru.

7.lpp. Ekspedīcija laukos. Pieturas punkts – Lībciems

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: