Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Autobusu gaidīja 20 gadus

Novembra otrajā pusē Ventspils novadā plānots atklāt jaunus sabiedriskā transporta reisus. Tiks atklāts maršruts Ventspils – Kolka – Ventspils, agrais Ventspils – Ugāles reiss pagarināts līdz Usmai, kā arī iekļauti papildus reisi maršrutā Ventspils – Ance – Dundaga. Divi no maršrutiem būs eksperimentāli, tāpēc tiks analizēts, cik nepieciešami tie ir pasažieriem.

Totalizatora ēna Latvijas futbolā

Kārtējais skandāls Latvijas futbolā. Tas, ka sportā ne viss vienmēr notiek godīgi un tīri, jau sen vairs nav nekāds noslēpums. Sarunātas un izkropļotas spēles, zināmi iznākumi - tas jau pamazām kļūst ne tikai par futbola, bet arī visa sporta ikdienu. Šīs nelikumības, kurās tiek grauta visa sporta un futbola reputācija, par apkaunojošām uzskata mūsu Olimpiskās Cerības direktors Aleksandrs Kohans.

 

2.lpp. Viedoklis: «Dodot gūtais», laikraksta Ventas Balss galvenās redaktores vietniece Līga Gabrāne

«Pieņemts uzskatīt, ka mūsu sabiedrība ir noslēgta. Katrs dzīvo noslēgti savā pasaulē, savā draugu un paziņu lokā, par citiem daudz neinteresējoties. Katram pašam ir milzums rūpju par savu ģimeni, māju, mašīnu, ģimeni, kur nu vēl atlicināt laiku citiem. Katram pašam ir sava slodze darbā un mūžīgais laika trūkums. Bieži vien šķiet, ka tā arī ir, jo cilvēki pat retāk sākuši sastapties ar saviem tuvākajiem radiniekiem, nerunājot par agrākajiem draugiem.»

 

3.lpp.

Šoziem mājā vēl netiks

Tuvojas laiks, kad tārgalneicei Dacei, kuru augustā piemeklēja nelaime un, tīrot aku, bojā aizgāja vīrs, kopā ar abām meitām būtu jāizvācas no pārdotā dzīvokļa. Taču, pateicoties cilvēku atsaucībai, viņai par pajumti nav jāsatraucas.

Vucānam pasniegs Triju Zvaigžņu ordeni

«Es to uztveru kā Ventspils Augstskolas kolektīva novērtējumu, ne tik daudz savu,» pieticīgi saka bijušais Ventspils Augstskolas rektors, tagadējais pasniedzējs un deputāts Jānis Vucāns. 18. novembrī viņam pasniegs 3. šķiras Triju Zvaigžņu ordeni par nopelniem valsts labā.

Informācija par eiro būs pastkastītēs

Līdz ar Eiro izstādes atklāšanu tiks sākta vērienīga iedzīvotāju informēšanas kampaņa par eiro. Atšķirībā no pozitīvisma sižetiem TV, kuros stāsta, ka līdz ar eiro ieviešanu esam izauguši no zīles par ozolu, Latvijas Bankas kampaņa sniegs iedzīvotājiem praktisku informāciju, lai atvieglotu sarežģīto pārejas procesu.

 

4.lpp. Novadā. Iepriecinās laivotājus

Ventspils novada pašvaldība, iesaistoties starptautiskā projektā, apņēmusies 27 km garumā attīrīt Engures upi, kā arī tās krastā ierīkot atpūtas vietas un laivu piestātnes.

 

5.lpp. Kultūra. Prozaiķis ar pozitīvu sarkasma devu

«Salīdzinot ar Rakstnieku mājā sastaptajiem kolēģiem, mans stāžs ir niecīgs. Divi gadi ir maz, un es esmu vēl pavisam zaļš,» saka jaunais prozaiķis Miķelis Marnauza, kas izpelnījies arī atzinību prozas konkursos.

Top mākslas darbi no māla

No šodienas gandrīz divu nedēļu garumā Ventspils muzeja Amatu mājā norisināsies mazo formu keramikas simpozijs Navigācija.

Dibina apvienību ģermānistiem

Aizvadītās nedēļas izskaņā Ventspils Augstskolā norisinājās jau sestās Ģermānistu dienas, kuras veltītas vācu literatūrai, kultūrai un literārajai tulkošanai.

 

6.lpp. Sports. Startē pilsētas čempionāts basketbolā

Klāt ilgi gaidītais pilsētas čempionāts basketbolā, kurā šosezon spēkiem mērosies 11 komandas.

 

7.lpp.

Jaunieši ciemojas pie zemessargiem

Gan patriotiskas, gan ekstrēmas izjūtas guva jaunieši Atvērto durvju dienā, ko savā štābā rīkoja zemessargi.

Grāmatas var arī klausīties

Katru trešdienu Galvenajā bibliotēkā Ventspils Augstskolas studenti redzes invalīdiem brīvprātīgi lasa priekšā preses izdevumus vai citus viņus interesējošus materiālus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: