Vienotā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) izveidošana bijusi kļūda, kā to jau sākotnēji prognozējusi Ventspils pašvaldība, uzskata Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

Saistībā ar savlaicīgas palīdzības nesniegšanu, kā dēļ šī gada augustā, nesagaidot mediķu ierašanos, mira ilggadējais bijušais Ventspils Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vadītājs Edvīns Cunskis, aktīvists Artūrs Priede vērsies Ģenerālprokuratūrā, lūdzot sākt kriminālprocesu pret NMPD vadītāju Armandu Ploriņu.

"Kā jau Ventspils pašvaldība prognozēja, NMPD apvienošana Latvijā bija kļūda. Mēs prognozējām, ka būtiski pasliktināsies šī dienesta darbības operativitāte, kvalitāte un efektivitāte un tas novedīs pie ļoti smagām sekām, - cilvēki nesaņems laikā neatliekamo medicīnisko palīdzību," norādīja Lembergs.

Ventspils mērs uzskata, ka neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķi pie Cunska būtu ieradušies daudz ātrāk, ja viņi būtu Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas pakļautībā. Cunskis dzīvojis aptuveni 10 kilometru attālumā no Ventspils, un pie viņa varēja aizbraukt sešās vai septiņās minūtēs, bet šajā gadījumā mediķi ieradās tikai pēc stundas un 16 minūtēm, kad Cunskis jau bija miris.

"Diemžēl tika izveidots šis neatliekamās medicīniskās palīdzības vienotais dienests, un visi izsaukumi iet caur Rīgu. Protams, tur ir bardaks un nav normālas organizācijas, un nāvju skaits tikai pieaugs. Skaidrs, ka tas ir krimināls gadījums. Neapšaubāmi, jāsauc vainīgās personas pie kriminālatbildības. Es aicinu veselības ministri Ingrīdu Circeni no šī jautājuma nenorobežoties. Ministrijai pirmajai ir jāreaģē un jāsauc vainīgās amatpersonas pie atbildības un jāreformē šī sistēma, atgriežoties pie tā, ka NMPD ir pie reģionālajām slimnīcām, kurām ir apkalpes zona," uzskata Lembergs.

Vairāk skaties video!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: