29. oktobrī plkst. 18:00 teātra nama „Jūras vārti” izstāžu zālē Ventspils māksliniece Rita Blaževiča atklās savu jaunāko pesrsonālizstādi „Ceļojums gadalaikos”.

Ventspils mākslinieces Ritas Blaževičas dabas izjūta atver skatītāja iztēli miglainai rīta ainavai un nomaļam lauku ceļam, rēnam vakaram pie jūras un ļauj izjust upes smaržu tās rāmajos līčos. Smalkjūtīgās ziedu kompozīcijas akvareļu tehnikā ir nomainījuši ceļojumu iespaidi akrila krāsu dinamiskajās iespējās.

 

"Ceļojumos vienmēr dodos ar prieku, jo katrā no tiem ir kāds pārsteiguma moments. Mainās gadalaiki, līdz ar to ainavas un krāsas dabā, arī dienasgaisma katru reizi cita. Te vienu brīdi ir saule, te atkal mākoņu pilnas debesis. Šī mainīgā plūsma dabā sajūsmina un liek ķerties pie otas. Uzskatu, ka māksliniekam ik pēc pieciem gadiem ir jāsarūpē personālizstāde, lai atskaitītos sev un sabiedrībai, kas padarīts, kā veicies, vai ir kādi jauni meklējumi. Mans izaicinājums bija akrila krāsas. Tās piešķīra manai glezniecībai jaunu dinamiku un emocionalitāti. Ļoti labus ziemas skatus esmu atradusi Reņķa dārzā Ventspilī un Piltenes puses mežos. Pavasarī jūsmoju par skaistām ainavām pie Landzes baznīcas un Talsu pusē. Tāpat daudz iedvesmojoša ieraudzīju tālākos ceļojumos uz Lietuvu, Pleskavu un Itāliju. Rudens ainavas bija nepārspējamas Ungurmuižā un Dikļos”, tā par izstādes tapšanu stāsta Rita Blaževiča.

 

Mākslinieces pēdējā lielā personālizstāde bija tieši pirms pieciem gadiem Rīgā, Sv. Pētera baznīcā un Ventspils Livonijas ordeņa pilī. Mazākas izstādes šajā laikā bijušas Akadēmiskajā bibliotēkā Rīgā, Mālpils kultūras namā, Siguldas Mūzikas un mākslas skolā ,,Baltais flīģelis", Preiļu kultūras namā, Līvānu Amatniecības centrā un Pārventas bibliotēkā.

 

Izstāde teātra namā Jūras vārti apskatāma līdz 5. decembrim.

 

Ieeja bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: