No 24. līdz 25. oktobrim Ventspils Augstskolā notiks sestās Ģermānistu dienas, kuras ir veltītas vācu literatūrai, kultūrai un literārajai tulkošanai.

Šis pasākums ir veidots kā diskusiju forums, kurā var piedalīties jebkurš, kas interesējas par vācu valodu, literatūru, Vācijas vēsturi un kultūru. Šeit studenti tiekas ar docētājiem un potenciālajiem darba devējiem, absolventi ar docētājiem un studentiem, Latvijas studenti un kultūrvidutāji, kam vācu valoda ir darba valoda, ar Vācijas institūciju un augstskolu pārstāvjiem.

 

Foruma atklāšana notiks ceturtdien, 24. oktobrī, plkst. 11.00 Ventspils Augstskolā, B1 auditorijā. Atklāšanā piedalīsies Ventspils Augstskolas rektore asoc. profesore Gita Rēvalde un Vācijas Akadēmiskās apmaiņas dienesta (VAAD, vācu valodā – DAAD) informācijas centra vadītāja Dr. Markuss Hēfners.

 

Ceturtdien, 24. oktobrī, pasākumi būs tradicionāli veltīti plašai auditorijai, piedāvājot vieslekcijas, darbseminārus, diskusijas, kā arī iespēju dibināt jaunus kontaktus. Šīs dienas pēcpusdienā notiks Latvijas Ģermānistu apvienības dibināšanas sapulce.

 

Turklāt piektdien, 25. oktobrī, paredzēts studentu forums “Latvijas augstskolu studentu pieredze un pētījumi par vācu literatūru, Vācijas kultūru un vēsturi”, kurā Latvijas augstskolu studenti varēs iepazīstināt ar saviem projektiem, semestra, bakalaura un maģistra darbiem, kā arī diskutēt par vācu literatūru, Vācijas vēsturi un kultūru. Pasākumā paredzēts veicināt ģermānistu sadarbību, domājot par tās ilgtspēju. Ģermānistu dienu noslēgumā viesiem ir paredzēta ekskursija pa Ventspili vācu valodā.

 

Uz Ģermānistu dienām 2013 laipni aicināti visi, kas interesējas par vācu valodu, t. i. skolēni, studenti, skolotāji, docētāji, absolventi, darba tirgus pārstāvji, vācu institūciju darbinieki Latvijā, vācu kultūras biedrību pārstāvji u. c.

 

Visiem interesentiem savu dalību pasākumā jāpiesaka līdz 21. oktobrim, nosūtot PIETEIKUMA ANKETU elektroniski uz e-pastu: agnese.dubova@venta.lv, pa faksu (+371) 636 29660 vai pa pastu: Ventspils Augstskola, Inženieru 101a, LV-3601, Ventspils ar norādi „Ģermānistu dienas 2013”.

 

Ģermānistu dienu forumu organizē Ventspils Augstskolas Tulkošanas studiju fakultātes Ģermānistikas katedras docētāji un studenti.

 

Ģermānistu dienas finansiāli atbalsta Vācijas Akadēmiskās apmaiņas dienests.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: