Šodien Rēzeknē, Latgales vēstniecības „Gors” Mazajā koncertzālē notiek zinātniski praktiskā konference „Augstākās izglītības un zinātnes likumdošanas, finansēšanas un institūciju sadarbības perspektīvie attīstības virzieni Latvijā" ko rīko Rēzeknes Augstskola (RA) sadarbībā ar Latvijas Universitāti (LU) un Rīgas Tehnisko universitāti (RTU) Rēzeknē.

Šajā konferencā piedalīsies arī Ventspils Augstskolas rekotre Gita Rēvalde.

 

Konferences mērķis ir noteikt augstākās izglītības un zinātnes likumdošanas, publiskā finansējuma modeļa un akadēmisko, un pētniecības institūciju sadarbības formu pilnveides virzienus, un šajā kontekstā definēt īstermiņā un vidējā termiņā veicamos uzdevumus.

 

Deklarācijā augstākās izglītības nozares pārstāvji pievērš uzmanību īpaši nozīmīgiem faktoriem, kas turpmāk varētu pavērt iespēju augstākās izglītības lomas palielināšanai – publiskajam finansējumam, motivējošam finansējuma sadales un ieguldījumu modelim, plaša spektra institūciju sadarbībai infrastruktūras un cilvēkresursu izmantošanā, kā arī sakārtotai un harmonizētai likumdošanai. Šajā kontekstā uzsvars tiek likts uz tādiem akadēmiskās vides specifikai būtiskiem principiem kā akadēmiskā brīvība un augstskolu autonomija.

 

Atbilstoši šim uzstādījumam deklarācijas projektā tiek aplūkotas trīs galvenās sadaļas – augstākās izglītības finansēšana, institūciju sadarbība, vienota augstākās izglītības un zinātnes likuma izveide.

 

Konferencē piedalīsies Izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis, RA rektors Edmunds Teirumnieks, LU rektors Mārcis Auziņš, LR Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Ina Druviete, Augstākās izglītības padomes priekšsēdētājs Jānis Vētra, Rektoru padomes priekšsēdētājs Arvīds Barševskis, Latvijas Organiskās sintēzes institūta direktors un Latvijas Inovatoru apvienības valdes priekšsēdētājs Ivars Kalviņš.

 

Ar konferences programmu var iepazīties šeit.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: