Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Par ķīlnieku sagrābšanu 4 gadi cietumā

Četri gadi cietumā un piecu tūkstošu latu kompensācija cietušajiem – tādu sodu Ventspils tiesa piesprieda ugālniekam, kurš laupīšanas nolūkā par ķīlniekiem bija sagrābis ģimeni no Siguldas.

Iedzīvotāji ir parādā pusmiljonu

Novada iedzīvotāju parāds pašvaldībai par saņemtajiem komunālajiem pakalpojumiem un apkuri sasniedzis aptuveni 500 tūkstošu latu.

2.lpp. Viedoklis: „Uz krītiņa”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Trīspadsmit tūkstoši iedzīvotāji Ventspils novada domei parādā ir teju pusmiljonu latu par komunālajiem pakalpojumiem. Lielāko daļu no tā veido parāds par siltumenerģiju. Kopumā par pagājušo apkures sezonu iedzīvotāji palikuši parādā 44 miljonus latu – šis skaitlis ir rekords Latvijas vēsturē. Siltuma parādu negatīvā līdere ir galvaspilsēta, kur iedzīvotāji uz krītiņa sildījušies par 15 miljoniem latu. Vismazākie parādi ir iedzīvotājiem Valmierā un Ventspilī.»

3.lpp.

Piedzīvojumus meklējuši trešdaļmiljons

Noslēgusies Ventspils Piedzīvojumu parka vasaras sezona, kuras laikā parku apmeklējuši teju 360 tūkstoši cilvēku.

Lielākā mikroekonomikas grāmata Latvijā

«Rakstot grāmatu, cilvēks izgaismojas, viņa kompetence kļūst caurspīdīga kā rentgenā,» – tā Ventspils Augstskolas profesors Andrejs Jaunzems atklāšanas svētkos raksturoja savu nupat iznākušo monogrāfiju Mikroekonomika: teorija un analīze.

Budžetam zaļā gaisma no deputātiem

Nododot nākamā gada budžetu 1. lasījumam Saeimā, premjers nosauca to par vēsturisku un tādu, kas veicina valsts konkurētspēju. Taču deputāti, oponējot premjeram, aizrādīja, ka unikāls budžets ir tikai ar eiro, bet tas nebūt nesola labākus apstākļus uzņēmējiem un iedzīvotājiem.

4.lpp. Novadā. Dzīvo ar kastaņu spēku

Nākamnedēļ Piltenes vidusskolā notiks mācību iestādes 60. dzimšanas dienai veltīti pasākumi, sestdien skolā būs īpaši gaidīti absolventi.

Velobraucēji baudīs Usmas ezeru

Kurzemes velotūrisma kartē, kas būs pieejama 8 valodās, kā arī īpašās brošūrās (tās izdos 4 valodās) būs iekļauts arī velomaršruts ap Usmas ezeru, kā arī maršruts Ventspils – Zlēkas – Piltene – Ventspils.

5.-6.lpp. TV programma

7.lpp. Intervija. Vai ir dzīve pēc nāves?

Runājoties ar ārstu reanimatologu PĒTERI KĻAVU pēc praktiskajām nodarbībām, 1. ģimnāzijas zālē pa atvērto logu ielidoja zīlīte. Putniņš nedaudz atpūtās uz lampas un tad mēģināja izkļūt no telpas, sitoties pret logu rūtīm. Nekādi nevarējām tam palīdzēt. Līdz zīlīte, apmetusi lielu loku, apjauta īsto ceļu un devās atpakaļ saules pielietajā rudenī. Tikai vēlāk sapratu mistiski mulsinošo līdzību starp Kļavas teikto un mazā putniņa parādīšanos un lidojumu...

8.lpp. Sports. Silovs: sezonai gatavojos pakāpeniski

«Nesen kā pabeidzu šorttreka treniņus un tagad lēnām pāreju uz ātrslidošanu. Šovasar varēju pilnvērtīgi trenēties, tāpēc paveikts ļoti vērienīgs darba apjoms. Salīdzinot ar pagājušo gadu, šobrīd esmu labākā fiziskajā formā,» šovasar paveikto atzinīgi vērtē mūsu labākais ātrslidotājs Haralds Silovs.

Godalgas Latvijā un Igaunijā

Sporta skolas Spars džudisti ar labiem panākumiem startējuši gan Rīgas kausa izcīņā, gan starptautiskajā bērnu turnīrā Igaunijā un abās sacīkstēs kopā izcīnījuši piecas godalgas.

BK Ventspils ierāda vietu liepājniekiem

Ventspils un Liepājas duelis praktiski jebkurā sporta veidā tiek dēvēts un uzskatīts par Kurzemes derbiju. Tā tas ir arī basketbolā, kaut gan jāsaka, ka šajā sporta veidā no tā vairs palikuši tikai vārdi, jo pēdējās sezonās laukumā tiekas divas pilnīgi atšķirīga līmeņa komandas. Tā tas bija arī pēdējā tikšanās reizē, kad ventspilnieki pirmajā puslaikā ļāva liepājniekiem gūt tikai 23 punktus.

9.lpp. Ceļasoma. Amerika: kontrastu valsts

Oktobra pirmās divas nedēļas manā dzīvē, šķiet, bija spilgtākās pēdējo gadu laikā. Var bezgalīgi stāstīt, ko es redzēju, ko es darīju un izbaudīju pirmo reizi, bet zināšanu bagāža arvien tika papildināta ar jaunām gudrībām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: