Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Varēs mācīties Ventspils uzņēmumos

Ventspils Tehnikums uzsācis Latvijā jaunu profesionālās izglītības programmu. Sadarbībā ar vietējiem uzņēmumiem tehnikuma audzēkņi vairāk tiks apmācīti praktiskā darbā uz vietas uzņēmumos. Izglītības un zinātnes ministrija, kas atbalsta šādas apmācības ieviešanu, izsaka īpašu atzinību Ventspils pašvaldībai un uzņēmumiem, kā pirmajiem un aktīvākajiem.

Sākas laikrakstu abonēšanas laiks

No 1. oktobra preses lasītāji var sākt abonēt savus iemīļotākos izdevumus, lai arī 2014. gadā pastkastītes saturs tiktu papildināts ar lasāmvielu.

2.lpp. Viedoklis: «Iekustināt sevi», laikraksta Ventas Balss galvenās redaktores vietniece Līga Gabrāne.

«Ir auksti, izejot laukā, ir vēsi dzīvoklī, jo apkures sezona vēl nav sākusies. Pazīstamas rudens sajūtas daudziem. Tāpēc prieks par katru, kurš, spītējot vēsumam un drēgnumam, kustas – nūjo, vingro, brauc ar velosipēdu, rosās dārzā vai kaut vai pastaigājas svaigā gaisā. Fiziskas aktivitātes ne tikai sasilda, bet ir arī lieliskākais veids, kā uzlabot organisma spējas pretoties vīrusiem, kuri, kā manīts, jau klejo visapkārt.»

3.lpp.

Sprūdžam piemēro naudas sodu

Par nelikumīgām darbībām ar fiziskās personas datiem bez piecām minūtēm demisionējušajam vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Edmundam Sprūdžam piemērots naudas sods.

Iedzīvotāji izmanto doto iespēju

Pirms diviem mēnešiem, 2. augustā, Ventspilī tika izveidots karstais tālrunis, kur iedzīvotāji aicināti atstāt savus ziņojumus par vides lietām. Par vides nebūšanām iedzīvotāji var zvanīt visu diennakti pa tālruni 63601284.

Noslīcinās 90 gadus vecs sirmgalvis

Traģisku lēmumu šonedēļ pieņēmis kāds 90 gadus vecs ventspilnieks – viņš savu dzīvi beidzis noslīcinoties.

4.lpp.

Pilsētā ienāk daļiņa Lietuvas

Apskatot fotoizstādi un noskatoties kādu Lietuvas kinodarbu, ikviens var kaut nedaudz sajusties kā aizceļojis uz kaimiņvalsti. Tieši šāda iespēja ir katram, kurš nolems apmeklēt Lietuvas kino dienas.

Radošums piepilda kora Slavjaņe dzīvi

Krievu kultūras dienu, kas šobrīd notiek Ventspilī, programmā par svarīgu notikumu kļuva kora Slavjaņe 25 gadu jubilejas koncerts. Otrs kolektīva jubilejas koncerts notiks sestdien, 5. oktobrī, Jaunrades namā.

5.lpp.

Ventspilī jauns veselības sporta klubs

Ventspilī ar vērienu sācis strādāt jauns sporta klubs, kura mērķis ir izglītot sabiedrību par veselīgu dzīvesveidu un piedāvāt regulāras fiziskās aktivitātes.

Aicina izzināt kērlinga harmoniju

«Katram jau ir kaut kāds priekšstats par šo spēli, un rezultātā tas vai nu nostiprināsies, vai arī tiks lauzts,» tā Ventspils kērlinga kluba prezidente Inga Apmane raksturo iespēju trīs pirmajās oktobra svētdienās apmeklēt bezmaksas kērlinga nodarbības Olimpiskā centra Ventspils Ledus hallē.

6.lpp. Sports. Pasaules čempionātā rekordi un medaļas

Ventspils svaru stieņu spiešanas speciālisti veiksmīgi startējuši pasaules čempionātā Ungārijā, pārvedot ne vien medaļas, bet arī jaunus pasaules rekordus.

Grifi uzvar Zelta rokas kausā

Trīs dienas Grobiņas sporta centrā risinājās tradicionālais Zelta rokas turnīrs basketbolā, kurā uzvarētājas laurus izdevās plūkt Ventspils komandai Z/K Grifs.Līdz ar to kauss jau trešo gadu pēc kārtas atceļoja uz mūsu pilsētu.

Kandidātos tikai Žigajevs

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars nosaucis futbolistus, kas gatavosies Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra pēdējām divām spēlēm, un sarakstā iekļāvis arī Juriju Žigajevu.

7.lpp. Intervija. Vadās pēc pieredzē izstrādātas sistēmas

Pedagoga darbu nevar darīt kurš katrs, «vajag ķērienu», pārliecināta 4. vidusskolas matemātikas skolotāja MAIRA OZOLA, viena no šā gada Pilsētas balvas laureātēm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: