2. oktobrī plkst. 14.00 Ventspils Tehnikumā plānots parakstīt trīspusēju Nodomu protokolu par duālās profesionālās izglītības ieviešanu Ventspils Tehnikumā (Skola – Uzņēmums – Ventspils pilsētas dome).

Uz darba tirgu orientētā, duālās profesionālās izglītības ieviešana Ventspils Tehnikumā ir nozīmīgs solis ne tikai skolas turpmākajā darbā un attīstībā, bet arī uzņēmējdarbībā un profesionālajā izglītībā valstī kopumā.

 

Uz darba tirgu orientēta profesionālā izglītība paredz kvalitatīvu un mērķtiecīgi organizētu topošo nozaru speciālistu izglītošanu ne tikai skolā, bet arī konkrētos nozares uzņēmumos, nodrošinot, ka 40% no izglītības programmas – teorētiskā apmācība tiek organizēta skolā, savukārt līdz 60% profesionālie priekšmeti un mācību prakses tiek organizētas nozaru uzņēmumos (2. profesionālās kvalifikācijas programmās), savukārt 45% teorētiskā apmācība skolā un līdz 55% profesionālie priekšmeti, praktiskās mācības un mācību prakses tiek organizētas nozares uzņēmumos (3. profesionālās kvalifikācijas programmās).

 

Duālā profesionālā izglītība paredz elastīgu mācību plānu atbilstoši iegūstamās profesijas specifikai – teorētiskajām mācībām izglītības iestādē mijoties ar darba pieredzi uzņēmumā.

 

Audzēkņi dalībai uz darba tirgu orientētajā, duālajā profesionālajā izglītības programmā tiks izraudzīti konkursa kārtībā un saskaņā ar 2013. gada 2. septembrī apstiprināto „Kārtība audzēkņu dalībai uz darba tirgu orientētas profesionālās izglītības apmācības programmas pilotprojektā”.

 

Uz darba tirgu orientētā, duālās profesionālās izglītības pilotprojektā plānots iesaistīt 27 Ventspils Tehnikuma izglītojamos konkrētos nozares uzņēmumos:

  • SIA “Bucher Schoerling Baltic”,

  • SIA “Malmar Sheet Metal”,

  • SIA “RK Metāls”,

  • SIA „Ventspils Elektronikas Fabrika”,

  • SIA “Elektriķis”,

  • SIA „Volts”,

  • SIA „Latus Sardze”,

  • SIA Heimdal Skonto”.

Plānotās programmas ir “Metālapstrāde”, “Mehatronika”, “Inženiermehānika”, “Elektronika” un “Enerģētika un elektrotehnika”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: