Ventspils Jaunrades nama planetārija darbinieki piedalījās Nordic Planetarium Association konferencē, kuru organizē Ziemeļvalstu planetāriju asociācija.

Konferencē, kas trīs dienas norisinājās Tartu zinātnes centrā „AHHA”, piedalījās 27 delegācijas no Dānijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Somijas, Igaunijas, Itālijas un Latvijas. Mūsu valsti pārstāvēja planetāriju speciālisti no Ventspils Jaunrades nama un Rīgas zinātnes centra „Tehnoannas pagrabi”.

 

Konferences dalībniekiem bija iespēja noklausīties rosinošas lekcijas, iepazīt „AHHA” centra planetārija uzbūvi un programmas, kā arī dalīties savā pieredzē. Kopš planetārija atvēršanas, Jaunrades nams meklē sadarbības iespējas un ir Ziemeļvalstu planetāriju asociācijas biedrs. Sadarbība rada iespēju Jaunrades nama speciālistiem dalīties pieredzē, risināt tehniskos un mārketinga jautājumus.

 

Viens no konferences secinājumiem – Ventspils Jaunrades namā ir viens no labākajiem tehniskajiem aprīkojumiem, bet ir nepieciešams ieguldīt lektoru apmācībās, kā arī pasākumos vairāk jāiesaista publika, lai tie kļūtu interaktīvāki. Līdz ar to ir plānots, ka Jaunrades nama lektori brauks uz Romu attīstīt savas profesionālās zināšanas tieši interaktīvajās programmās, jo tehniskie jautājumi tika apgūti iepriekšējā braucienā uz Franciju.

 

No 18. līdz 20. novembrim Francijā notiks RSA Cosmos ražoto planetāriju (kopā pasaulē ir jau 150 planetāriju) pārstāvju konference. Arī Ventspils planetārijs plāno sūtīt uz konferenci savu dalībnieku, top prezentācija par planetārija darbību Ventspilī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: