Jaunrades namā norisinājās projekta „Tu vari vairāk, nekā Tu domā!” atklāšanas pasākums. Projektu īsteno biedrība „Ventspils Jauniešu dome” sadarbībā ar Ventspils Jaunrades nama jauniešu klubu „Knaģis”.

Projekta mērķis ir veicināt biedrības vadošo speciālistu stabilu darbību, to zināšanu un prasmju uzlabošanos.

 

Uz projekta atklāšanas pasākumu tika aicināti Ventspils skolu pašpārvalžu līderi, Ventspils pilsētas domes Jaunatnes lietu komisijas locekļi, pašvaldības un valsts policijas, probācijas dienesta, sociālās un kultūras jomas speciālisti, kuru ikdienas darba mērķauditorija ir jaunieši.

 

Pasākumu atklāja "Ventspils Jauniešu domes" valdes loceklis Kristians Jacevičs, kurš klātesošos iepazīstināja ar Ventspils Jauniešu domes darbību, paveiktajiem darbiem, kā arī nākotnes plāniem. Pasākuma dalībnieki uzzināja vairāk arī par Ventspils Jaunrades nama Jauniešu klubu „Knaģis”. Par kluba aktivitātēm sīkāk pastāstīja tā vadītāja Baiba Grīnberga, kura darbojas arī "Ventspils Jauniešu domes" valdē.

 

Turpinājumā "Ventspils Jauniešu domes" valdes loceklis Emīls Anškens iepazīstināja ar pašu projektu „Tu vari vairāk, nekā Tu domā!” un pasākumiem, kas plānoti īstenošanas laikā. Kā norādīja Emīls, "nozīmīga projekta aktivitāte ir sekmīgākas sadarbības veicināšana ar dažādām nevalstiskajām organizācijām, pašvaldības un valsts institūcijām, kuru darbība ietekmē Ventspils jauniešu dzīvi, jaunatnes politikas izstrādi Ventspils pašvaldībā". Formālās daļas noslēgumā uzstājās šajā pavasarī dibinātā Prezidentu kluba pārstāvis Armands Astukevičs, kurš iepazīstināja ar plānoto kluba darbību un klātesošos skolu pašpārvalžu pārstāvjus aicināja pievienoties, lai informācijas apmaiņa un visām skolām aktuālo problēmu risināšana notiktu sekmīgāk.

 

Pēc oficiālās daļas dalībnieki tika iesaistīti neformālajā aktivitātē „Kafejnīca”, kuras laikā, periodiski mainoties galdiņu sastāviem, dalībnieki pie tējas vai kafijas tases diskutēja par to, kā "Ventspils Jauniešu dome" un Jauniešu klubs „Knaģis” var sadarboties ar skolu pašpārvaldēm, valsts un pašvaldību institūcijām un nevalstiskajām institūcijām, lai uzlabotu jauniešu dzīves kvalitāti un veicinātu jauniešu brīvā laika lietderīgas pavadīšanas iespējas Ventspilī.

 

Projekts norisināsies līdz pat 2015. gada nogalei un tajā ir paredzētas apmācības, izglītojoši semināri un konsultācijas Ventspils skolu pašpārvalžu dalībniekiem un to līderiem par jaunatnes politikas un līdzdalības jautājumiem, stiprinot pilsoniskas sabiedrības veidošanos. Projekta īstenotāji cer, ka Ventspils jaunieši pēc dalības apmācībās un pārējos pasākumos spēs aktīvāk piedāvāt savu redzējumu par jaunatnes politikas īstenošanu pilsētā, kā arī pilnvērtīgāk spēs piedalīties jaunatnes politikas izstrādē vietējā, reģionālā un valsts līmenī.

 

Projektu „Tu vari vairāk, nekā Tu domā!” finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija EEZ finanšu instrumenta 2009.–2014. gadam NVO darbības atbalsta programmas ietvaros. Programmu finansē EEZ finanšu instruments un Latvijas valsts.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: