Šā gada pavasarī izsludinātajā Ventspils pilsētas iedzīvotāju sociālās palīdzības projektu finansēšanas konkursā pašvaldības atbalstu savu projektu realizēšanai saņēma piecas Ventspilī darbojošās nevalstiskās organizācijas un viena sabiedrība ar ierobežotu atbildību.

Viens no projektiem jau ir noslēdzies, tomēr vairumā gadījumu vēl tiek cītīgi strādāts pie to realizācijas.

Drīz Pārventā, Kaļķu ielā 10, durvis ventspilniekiem pēc remonta vērs vienīgā pilsētas publiskā pirts, kuras īpašnieki konkursā saņēma atbalstu jaunas pirtskrāsns iegādei. Remontdarbi pirtī tuvojas noslēgumam – vecā pirtskrāsns ir demontēta, jaunā – uzstādīta, jāpabeidz arī tvaika istabas remonts. Remonta laikā darbojas mazā – ģimenes – pirts. Pirts saimnieki ir gandarīti par iespēju uzlabot iedzīvotājiem sniegtā pakalpojuma kvalitāti, kā arī padarīt to pieejamāku personām ar zemākiem ienākumiem (trūcīgajiem un maznodrošinātajiem), piedāvājot 30% atlaidi.

Kvalitatīvākus un pieejamākus pakalpojumus Ostgala iedzīvotājiem varēs sniegt arī biedrība Integrācijas centrs «Atvērtās durvis», kas konkursā saņēma atbalstu jaunu virtuves iekārtu – plīts, tvaika nosūcēja un virtuves kombaina – iegādei. Biedrība sniedz Ventspils iedzīvotājiem vairākus pakalpojumus (iespēju izmazgāt veļu, nomazgāties dušā), kā arī sadarbībā ar Ventspils pilsētas Sociālo dienestu – zupas virtuves pakalpojumu Ostgalā. Jaunās virtuves iekārtas atvieglos saimnieču darbu, un ēdienu būs iespējams pagatavot ātrāk un ērtāk.

Veiksmīgi noslēdzies arī Ventspils Invalīdu biedrības projekts Nāc un palīdzi sev – rehabilitācijas un veselības pasākums 35 personām ar invaliditāti no Ventspils. Divu dienu vasaras nometne notika augustā kempingā Liepene. Kā informē biedrības vadītāja Mārīte Strūģe, pasākums jūras krastā izdevies jauks, tā dalībnieki ir apmierināti ar gūtajiem iespaidiem un atzīst, ka uzkrāti spēki jaunam darba cēlienam. Kopā būšanas reizē izdevies arī iegūt pilnīgāku priekšstatu par Invalīdu biedrības dalībnieku veselības stāvokli un vajadzībām, kas ir būtiski turpmāku atbalsta pasākumu plānošanai.

Tāpat finansējumu savas darbības pilnveidošanai saņēma atbalsta centrs ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām Cimdiņš – projekta Minhenes funkcionālā attīstības diagnostika 0–3 gadus veciem bērniem ar funkcionāliem traucējumiem realizēšanai. Projekts paredz īpašas standartizētas diagnostikas iekārtas iegādi, ar kuras palīdzību bērniem agrīnā vecumā (līdz trīs gadu vecumam) var diagnosticēt dažādus funkcionālus traucējumus. Iekārta ir pasūtīta, un centra speciālisti tiek apmācīti darbam ar to.

Savukārt Latvijas Neredzīgo biedrības Ventspils teritoriālā biedrība plāno izveidot Dienas centru senioriem un personām ar redzes traucējumiem, kurā būtu iespēja pulcēties, kā arī apgūt jaunas prasmes un iemaņas. Vasarā jau notikuši semināri par dažādām aktuālām tēmām, piemēram, par plānotajām pabalstu un pensiju izmaiņām nākamajā gadā, eiro ieviešanu, tehnisko palīglīdzekļu pieejamību u.c. No projektu konkursa līdzekļiem biedrība plāno pilnveidot centra tehnisko bāzi, iegādāties jaunu šujmašīnu, tapošanas rīkus u.c.

Atbalstu aktivitāšu nodrošināšanai saņēma arī jaunizveidotā biedrība, kuras pamatdarbība vērsta uz dažādu atkarību profilaksi, – sociālās un garīgās rehabilitācijas centrs Vairogs. Darbības pilnvērtīgai uzsākšanai nepieciešams pilnveidot materiāli tehnisko bāzi – iegādāt krēslus, televizoru, DVD iekārtu, printeri u.c. Preces.

Iepriekšminēto projektu realizēšanai NVO kopumā saņēma 4200 latu finansējumu.

Nākamais Ventspils pilsētas Sociālā dienesta izsludinātais Ventspils iedzīvotāju sociālās palīdzības projektu finansēšanas konkurss norisināsies 2014. gada pavasarī, un par tā uzsākšanos tiks paziņots ar mediju starpniecību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: