Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Skolotājs ir kā ķīlnieks

Kaislības ap un par darba burtnīcām virmo joprojām, kaut iesākusies jaunā mācību gada trešā nedēļa.

Pieaug saslimstība ar meningītu

Vienā no Ventspils pirmsskolas izglītības iestāžu grupiņām noteikta karantīna, saslimšanas gadījumi ir arī citās izglītības iestādēs.

2.lpp. Viedoklis: «Emocionāla ekonomika», laikraksta Ventas Balss žurnāliste Dace Vašuka.

«No malas vērot diskusiju par ostu nodokļa ieviešanu, kas, uzaicinot šī nodokļa idejas autoru – Reformas partijas pārstāvi un ekonomikas ministru Danielu Pavļutu –, kā arī ekonomikas ekspertus, politiķus un uzņēmējus, tika sarīkota Rīgā, bija interesanti. Tajā bija iespēja novērtēt Pavļuta PR prasmes. Pavļutu vajadzētu sūtīt uz visām starptautiskajām sanāksmēm, kur jāatšaudās par mūsu Āfrikas līmeņa rādītājiem sociālās labklājības jomā.»

3.lpp.

Aizvadītas Lībiešu kultūras dienas

Nedēļas nogalē izskanēja jau trešās Lībiešu kultūras dienas, kuru laikā tika atklāta izstāde, aizvadīta starptautiskā zinātniskā konference un noritēja lībiešu kolektīvu sadziedāšanās.

Virszemes apraide būs arī nākamgad

Latvijas televīzijas kanāli bezmaksas virszemes apraidē būs skatāmi arī nākamgad, tikmēr ventspilnieki sūdzas par sliktu apraides signālu.

Katru gadu – divi jauni paviljoni

Ik gadu Komunālā pārvalde uzstāda vidēji divus jaunus paviljonus pilsētas autobusu pieturās. Šonedēļ tika pabeigti paviljona uzstādīšanas darbi Kurzemes ielā, bet pilsētas domē jau izskata jautājumu par divu paviljonu uzstādīšanu 2014. gadā – Loču un Tārgales ielā.

4.lpp. Izglītība. Daļu vielas jāapgūst patstāvīgi

Kāda ventspilniece redakcijā vērsās, lai paustu savu neapmierinātību ar vakara vidusskolas darba laiku. Viņasprāt, mācību darbs organizēts tā, ka cilvēkam, kas strādā līdz plkst. 17, vakara maiņā mācīties nav iespējams.

5.lpp. Brīvostas ziņas

6.lpp.

Basketbola izlase – 11. spēcīgākā Eiropā

Soļa attālumā no Eiropas basketbola čempionāta ceturtdaļfināla cīņām palikusi Latvijas vīriešu valstsvienība – iekļūšanai labāko astotniekā tai kāju priekšā aizlika Beļģijas basketbolisti, kas otrā grupu turnīra izšķirošajā spēlē neļāva mūsējiem tikt pie tik kārotās uzvaras un pieveica viņus ar 60:56.

7.lpp. Intervija. Daktere Plotņikova: Mācos no pacientiem mīlēt dzīvi

Irina Plotņikova atbrauca uz Ventspili kā ārste rentgenoloģe, taču īsā laikā apguvusi praktiski visas pieejamās diagnostikas metodes. Viņas profesionalitāte, prasīgums pret sevi, darbaspējas un iejūtīgā attieksme pret slimniekiem vainagojās ar titulu 2010. gada ārsts. Savukārt šogad Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas diagnostei radioloģei Irinai Plotņikovai tika pasniegta Pilsētas balva.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: