Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Braukt uz Rīgu bija vērts

Ventspils pensionāri ir apmierināti par pagājušajā sestdienā Rīgā, Strēlnieku laukumā, aizvadītās manifestācijas rezultātiem. Par Latvijas pensionāru prasībām iestājās arī 53 ventspilnieki – mītiņa dalībnieki.

Apgrozībā ieplūst daudz melno santīmu

Saistībā ar plānoto pāreju uz eiro šobrīd daudzi izkrata savas krājkasītes, tādēļ tirgū nonāk liels skaits 1 un 2 santīmu monētu.

 

2.lpp. Viedoklis: «Es gribu, man vajag», laikraksta Ventas Balss galvenā redaktore Gundega Mertena

«Tā var runāt un uzvesties mazs bērns, nevis pieauguši cilvēki, vēl jo vairāk, ja tie ieņem augstus amatus valsts pārvaldē. Taču tādu gribulīšu mums ir pilna Rīga. Žaneta Jaunzeme-Grende, Edmunds Sprūdžs, Ilze Viņķele ir tikai paši spīdošākie pēdējo dienu notikumu nezinīši, gribulīši, kuri savas muļķības dēļ nodarījuši milzu zaudējumus Latvijas cilvēkiem, pazaudējot dārgo laiku, ko katrā no viņu vadītajām nozarēm varēja izmantot daudz lietderīgāk.»

 

3.lpp.

Mediķi ieradās ar trīskāršu nokavēšanos

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests atzinis faktu, ka ir kavējies ar ierašanos pie slimnieka, kuram kļuvis slikti ar sirdi. Pilsētas ugunsdzēsības dienesta bijušajam vadītājam Edvīnam Cunskim bija jāsamaksā ar dzīvību par to, ka tajā liktenīgajā dienā visas ātrās palīdzības brigādes strādāja ar dubultu slodzi.

 

4.lpp.

Zēns mācās, mamma gaida spriedumu

Tārgales zēns, kurš vairākus mēnešus pavadījis krīzes centrā un audžuģimenē, nu uzsācis mācības citā skolā. Savukārt viņa mamma Inese gaida tiesas spriedumu par Bāriņtiesas rīcības pamatotību.

Piedzīvots pirmais starptautiskais pārbaudījums

Jūras akmentiņi šovasar viesojās Artekā, starptautiskajā vokālistu konkursā Laimīgās plaukstas. Tika iegūti jauni kontakti un draugi, starp tiem arī Igaunijas pārstāve, kura piedāvāja grupas vadītājai Lūcijai Boitmanei pieteikt savu audzēkni dalībai Igaunijas vokālistu konkursā Laagna Laul 2013.

Valdība turpina sarunas ar skolotājiem

Pedagogu arodbiedrība izlēmusi tik viegli nepakļauties valdības piedāvātajam kompromisam palielināt algas pamatlikmi par 15 latiem, bet turpināt uzstāt uz tās paaugstināšanu līdz 310 latiem, kā arī trīspusēju memorandu, kas garantēs solījumu pildīšanu ne vien no Izglītības ministrijas, bet arī no naudas maka turētāja – Finanšu ministrijas un premjera – puses.

 

5.lpp.

Kur likt nederīgos gāzes balonus

Kādreizējie virtuves simboli – sarkanie gāzes baloni – savu laiku ir nokalpojuši, un pašlaik notiek to nomaiņa. No nevajadzīga gāzes balona iespējams atbrīvoties, nododot to metāllūžņos vai atdodot gāzes uzpildītājam.

Skolas piedalīsies Mantojuma dienās

Eiropas mantojuma dienās šogad apskatei iekļautas skolas, kas atrodas kultūrvēsturiski nozīmīgās ēkās. Mūsu pusē Mantojuma dienu dalībnieki būs 1. ģimnāzija, Vakara vidusskola, Ventspils Tehnikums un Popes pamatskola.

Kukaiņu dzēlieni bīstami dzīvībai

Bišu, lapseņu un iršu dzēlieni ir ne tikai sāpīgi, bet arī bīstami. Rudens pusē šo indīgo kukaiņu ir īpašu daudz.

 

6.lpp. Sports. Basketbola izlase sasniedz otro kārtu

Tas ir noticis! Pēc 12 gadu pārtraukuma Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība atkal sasniegusi Eiropas čempionāta finālturnīra otro kārtu, kurā tiksies ar Ukrainas, Francijas un Beļģijas izlasēm.

Veterāniem uzvara pašmāju turnīrā

Pārventas sporta centrā norisinājās starptautiskais veterānu futbola turnīrs, kurā uzvaru aizraujošā un interesantā cīņā guva FK Ventspils veterāni.

Šefanovskim un Žolnerovičam godalgas Igaunijā

Kamēr Latvijā vieglatlētikas sacensību sezona jau iegājusi finiša taisnē, tikmēr Igaunijā mači vēl rit pilnā sparā. Tajos ar teicamiem rezultātiem startējuši arī divi ventspilnieki – Kristiāns Šefanovskis un Valērijs Žolnerovičs – un izcīnījuši zelta un sudraba medaļu.

 

7.lpp. «Rembo» informē. Patversmes iemītnieki meklē saimniekus

Dzīvnieku patversmē Rembo darba pilnas rokas. Šobrīd suņu pilni ir visi 19 voljēri, taču, tuvojoties ziemai, gribētos, lai katram patversmes iemītniekiem būtu siltas mājas un mīlošs saimnieks, saka patversmes saimnieks Māris Kalniņš.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: