Gatavojoties pāriet no mazuta uz šķeldas izmantošanu apkurē, siltumapgādes uzņēmums "Ventspils siltums" pieteicis jaunu piesārņojošās darbības atļauju Pārventas katlumājai Talsu ielā 69, informēja uzņēmuma preses sekretāre Inga Aulmane.

Piesārņojošās darbības B kategorijas atļaujas maiņa saistīta ar būtisku izmaiņu veikšanu esošajā piesārņojošā darbībā, katlumājas rekonstrukcijas rezultātā pārejot no fosilā kurināmā uz atjaunojamo. Kopējā katlumājas uzstādītā siltuma jauda pēc rekonstrukcijas sasniegs 41,4 megavatus.

Turpmāk katlumājā Talsu ielā 69 kā kurināmais netiks izmantots mazuts. Pārejot uz siltuma ražošanu ar šķeldu, gaiss pilsētā kļūs daudz tīrāks. Dedzinot šķeldu, gaiss netiek piesārņots ar sēra dioksīdu, kas izdalās, sadegot mazutam, skaidroja uzņēmumā "Ventspils siltums".

Veicot piesārņojošo vielu emisijas aprēķinus un piesārņojuma izkliedes modelēšanu, konstatēts, ka nevienai no atmosfērā izplūstošām piesārņojošām vielām gaisa kvalitātes normatīvos noteiktie robežlielumi netiks pārsniegti.

Rakstiskus priekšlikumus par piesārņojošās darbības atļauju var iesniegt Ventspils Reģionālā vides pārvaldē līdz 10. oktobrim. Iesniegtā pieteikuma sabiedriskās apspriešanas sapulce notiks Ventspils Digitālajā centrā 17. septembrī.

Kā ziņots, Ventspilī notiek pāreja no mazuta uz šķeldas izmantošanu apkurē. Realizējot šo projektu, šī gada jūlijā tika atklāta rekonstruētā "Ventspils siltuma" katlumāja Brīvības ielā 38. Savukārt otras katlumājas rekonstrukciju Talsu ielā 69 plānots pabeigt 2014. gada sākumā.

Projekta kopējās plānotās izmaksas ir 12,5 miljoni latu bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). Projekta realizācijai Ventspils pilsētas dome piesaistījusi Eiropas Savienības līdzfinansējumu no Kohēzijas fonda - sešus miljonus latu jeb 50% no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: