Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar SEB banku rīko inovatīvu biznesa ideju konkursu „Ideju kauss”. Jau septīto gadu konkursa ietvaros topošajiem uzņēmējiem būs iespēja saņemt gan intelektuālu, gan finansiālu atbalstu savu biznesa ieceru īstenošanai.

Šo gadu laikā „Ideju kausā” pieteikti vairāki tūkstoši ideju, pārstāvot visdažādāko nozaru un biznesa nišu klāstu. No inovatīviem produktiem pārtikas rūpniecībā līdz jauniem risinājumiem informācijas tehnoloģiju jomā, no kokapstrādes līdz pat modes dizainam. Daļa, protams, palikušas tikai idejas līmenī, bet daudzas īstenojušās. „Ideju kausa” līdzšinējo veiksmes stāstu vidū ir tiešsaistes somu konstruktors „ArtBag”, spēļu izstrādes platforma „Mighty Engine”, universālais slēgmehānisms „HugLock”, atrakcija „Trakais rotors”, dizaina ragaviņas „Žube”, apģērbu un aksesuāru zīmols „ZIB*” u.c.

 

Pērn Kurzemes novadu „Ideju kausa” finālā veiksmīgi pārstāvēja Kristīne Duļbinska, kura Ventspilī izveidojusi uzņēmumu SIA „ECOtex” un konkursā startēja ar ideju „CherryBerry” - ar ķiršu kauliņiem pildīti dizaina spilveni un citi izstrādājumi. „Pašlaik ir nodibinātas attiecības ar dabīgo preču veikaliem, kur tiek realizēta ķiršu kauliņu produkcija, kā arī ar saloniem, kas izmanto ķiršu kauliņus ķermeņa procedūrās. Piedalāmies tirdziņos un citos konkursos, piemēram, ieguvām pirmo vietu Kurzemē ražotu produktu izstādē „Elementi 2013”. Ir uzsāktas arī sarunas par neliela preču sortimenta pārdošanu Francijā, Zviedrijā un Lietuvā,” savos sasniegumos dalās Kristīne.

 

Uzskaitot galvenos ieguvumus no dalības „Ideju kausā”, Kristīne izceļ iespēju apmeklēt kvalitatīvus izglītojošos seminārus, saņemt pieredzējušu uzņēmējdarbības ekspertu – mentoru konsultācijas, gūt vērtīgus kontaktus, kas noder arī pēc konkursa, kā arī iemantot plašāku atpazīstamību. „Inovatīvu biznesa ideju konkurss „Ideju kauss” ir lieliska iespēja pirmo soļu speršanai biznesā,” teic Kristīne.

Iedrošinot citus izmantot iespēju un pieteikties dalībai konkursā, Kristīne saka: „Pamēģiniet, jo tas jums neko nemaksā. Jūs neko nezaudēsiet, tikai iegūsiet! Kamēr baidāties, ka jūsu ideju var nozagt, kāds jau aizsteigsies jums priekšā, tāpēc esiet pirmais! Lieciet, lai par jums runā!”

 

Lai pieteiktos konkursā, ideju autoriem sava iecere jāizklāsta uz vienas A4 formāta lapas un līdz 15. septembra plkst. 24.00 jāiesniedz „Ideju kausa” mājaslapā www.idejukauss.lv.

 

Konkurss „Ideju kauss 2013” norisināsies divās kārtās. Labākās biznesa idejas tiks virzītas konkursa otrajai kārtai, un to autori varēs apmeklēt biznesa vadības seminārus, kā arī saņemt individuālas konsultācijas biznesa plāna izstrādei.

 

Konkursa naudas balvu fonds ir 10 000 latu. Pirmās vietas ieguvējs saņems 5000 latu, 2. vietas ieguvējs – 3000 latu, 3. vietas ieguvējs – 1000 latu. Tiks piešķirta arī speciālbalva — „Eko-inovatīvākā ideja”, un uzvarētājs šajā nominācijā saņems 1000 latu.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: