Kad dārzus rotā krāšņie rudens ziedi un ābelēs sārtojas āboli, bērni atsāk savas skolas gaitas, bet Digitālajā centrā mācīties aicināti viņu vecāki un vecvecāki neatkarīgi no gadu skaita, visi, kuriem ir interese iepazīties ar jaunajām tehnoloģijām un izmantot tās savā ikdienā.

Arī vasaras mēnešos nodarbības čakli apmeklējuši gan skolēni, gan pieaugušie. Jūnijā 30 jaunāko klašu skolēni piedalījās Digitālajā skoliņā, kur iepazinās ar datoru uzbūvi, runāja par drošību internetā, veidoja animācijas un videoklipiņus. Noslēgumā atbildēja uz viktorīnas jautājumiem un saņēma apliecības par dalību Digitālajā skoliņā.

 

Teorētiskās un praktiskās iemaņas darbā ar datoru vasaras karstajās dienās neatlaidīgi apguva 102 seniori projekta „Pieslēdzies, Latvija!” ietvaros. Mācības notika gan latviešu, gan krievu valodā, un tās tiks turpinātas arī septembrī un oktobrī. Apmācīto senioru skaitu līdz novembrim plānots palielināt līdz 160.

 

Savukārt jaunieši vecumā no 16 līdz 24 gadiem šovasar piedalījās bezmaksas apmācību semināros par Microsoft Office 365 un par digitālajiem prezentācijas rīkiem – datu vizualizāciju ar Infogr.am, par Web lapu un banneru izveidi projekta „IT manai nākotnes karjerai” ietvaros. Pirmie 7 dalībnieki to jau paveikuši, tāpēc gaidām jaunus dalībniekus, kuri mācības uzsāks septembra mēnesī. Pieteikšanās tiešsaistē mājas lapā www.eprasmes.lv, izmantojot tiešsaistes reģistrācijas formu.

 

Joprojām Digitālajā centrā iespējams novērtēt savas datorprasmes atbilstoši Eiropas standartiem, sekmīgi nokārtojot pārbaudījumu testus un iegūstot ECDL sertifikātu (ECDL – starptautiski atzīta datorprasmju sertificēšanas programma). Iedzīvotājiem iespējams pieteikties apmācību kursos datora lietošanas pamatprasmju apgūšanai, zināšanu pilnveidei MS Office programmās (MS Word, MS Excel, MS Powerpoint), AutoCAD un citās klienta izvēlētajās programmās. Mācības tiks uzsāktas tiklīdz būs nokomplektēta grupa (8-12 cilvēku). Digitālais centrs ir atvērts sadarbībai ar uzņēmumiem, izstrādājot mācību plānus un apmācot darbiniekus pēc uzņēmuma vajadzībām, kā arī nodrošinot apmācību norisi ar labiekārtotām telpām un nepieciešamo datortehniku.

 

Jaunajā mācību sezonā turpināsim iesākto sadarbību ar Ventspils pilsētas pašvaldības Izglītības pārvaldi, apmācot Ventspils skolu un pirmskolas izglītības iestāžu pedagogus darbā ar tehnoloģijām un interaktīvo mācību līdzekļu pielietojumā. Tiks turpināts iesāktais dialogu ar skolām un Ventspils augstskolu, tiekoties Digitālajās dienās, lai kopīgi risinātu jautājumus, kas saistīti ar datoriem un piekļuvi internetam. Tiks rīkoti konkursi un viktorīnas skolēniem, lai veicinātu jauniešu interesi par tehnoloģijām un uzlabotu viņu datorprasmes.

 

Ventspils Digitālais centrs gaida savus apmeklētājus un pieteikumus apmācībām Akmeņu ielā 3, Ventspilī, tālrunis 63607607, e-pasts vdc@ventspils.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: