Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Dzemdību un ginekoloģijas bloka vadītāja amatā jau trīs nedēļas strādā Sergejs Gurjanovs, kuram ir 19 gadu darba pieredze. Ekspresintervijā jaunais vadītājs dalās ar saviem pirmajiem iespaidiem un nākotnes iecerēm.

No kurienes esat?

– Esmu audzis Rīgā un pēc augstskolas beigšanas sākumā strādāju Rīgā. Tad devos uz laukiem, lai apgūtu specialitāti un iegūtu pieredzi. Sākumā aizbraucu uz Latgali, kur ilgu laiku nostrādāju Balvos. Pēc tam pārcēlos uz Valmieru, kur strādāju par ginekologu. Vidzemes slimnīcā biju dzemdību un ginekoloģijas nodaļas virsārsts. Tagad saņēmu darba piedāvājumu no Ventspils un izdomāju, ka jābrauc uz šejieni un jāsāk jauna dzīve.

 

Kāpēc izlēmāt par labu Ventspilij?

– Paskatījos, cik skaista un sakopta pilsēta ir Ventspils. Arī slimnīca ir ļoti labā līmenī. Un, ja ir labs nodrošinājums darbam un arī dzīvei, tad tas ir labs variants tālākajai dzīvei.

 

Vai Valmieras un Ventspils dzemdību nodaļas atšķiras?

– Valmierā nodaļa bija lielāka, jo tur bija arī perinatālās aprūpes centrs, tātad vairāk bija darbs ar neiznēsātiem bērniņiem. Ventspilī šādos gadījumos grūtnieces un jaundzimušos sūta uz Liepājas perinatālo centru. Šī Valmieras pieredze noteikti noderēs arī Ventspilī. Man ir arī sertifikāts anestezioloģijā reanimatoloģijā, kas arī daudz ko dod manā praksē. Jo tādējādi es cilvēku redzu no divām pusēm: gan kā ginekologs dzemdību speciālists, gan kā reanimatologs. Dažreiz tas sarežģītākos gadījumos var palīdzēt dzīvību glābšanai.

 

Kādi ir pirmie iespaidi par Dzemdību un ginekoloģijas bloku?

– Uzskatu, ka Ventspils slimnīcā ir ļoti spēcīga un attīstīta ginekoloģijas nodaļa, jo tajā tiek veiktas tādas operācijas, kuras veic tikai dažās Latvijas slimnīcās. Ir operācijas, kas tiek veiktas tikai vienā vai divās klīnikās Rīgā, kā arī Ventspilī. Un tas viss notiek tiešām labā līmenī. Arī dzemdību nodaļa ir skaista un sakārtota. Labā līmenī ir dzemdību palīdzība. Protams, ir lietas, kas jāpilnveido. Strādāsim atbilstoši mūsdienu standartiem un pasaules tendencēm.

 

Kādas ir pasaules tendences?

– Tendence ir tāda, ka ir jābūt gan veselai sievietei, gan arī veselam bērnam. Kādreiz tika strādāts pārsvarā sievietes interesēs. Mūsu laikos domā arī par bērnu – lai arī bērns būtu vesels.

 

Kādos virzienos darbu vajadzētu pilnveidot?

– Piemēram, vajadzēs pastrādāt arī ar ambulatorajiem ginekologiem, jo ne visi strādā nodaļā. Mums ir jāatrod kopsaucējs, kā mēs tālāk visi kopā strādāsim, lai pēc iespējas labāk palīdzētu grūtniecēm un dzemdētājām.

 

Kāds jums šķiet personāls?

– Personāls ir ļoti labs, ir pieredzējuši mediķi, vecmātes. Sākumā man bija bažas, kā šeit pieņems cilvēku no Latvijas otras malas. Bet visi ir ļoti atsaucīgi un labi mani pieņēma. Kolektīvs ir draudzīgs. Nodaļas veiksmīgā darbā daudz kas atkarīgs no tā, kāds būs komandas darbs. Domāju, ka šajā ziņā viss ir kārtībā.

 

Vai Ventspilī ir kas tāds, kā nav citur?

– Piemēram, mums ir slāpekļa oksiduls, kas ir atsāpināšanas metode dzemdībās ar tā saucamo smieklu gāzi. Un tas ir bezmaksas pakalpojums. Cik zinu, šādi slāpekļa oksiduli ir tikai divās slimnīcās Latvijā un citur tas ir maksas pakalpojums. Šeit tas tiek piedāvāts bez maksas. Tāpat Ventspils dzemdību nodaļā ir ļoti labas palātas. Ģimenes palātas maksā smieklīgu naudu – 10 latus par visu uzturēšanās laiku. Ja ir vēlme, ir iespēja arī atsāpināt dzemdības ar epidurālo anestēziju. Tagad ejam uz to, lai piedāvātu iespēju dzemdēt vannā. Taps arī vecmāšu pieņemšanas kabinets grūtniecēm. Gribētos, lai tā būtu tāda vieta, kur jebkura sieviete un grūtniece var atnākt un saņemt padomu, kā arī apskati. Nodaļa uz vietas nestāv, tā attīstās un iet uz priekšu. Priecē, ka palielinās arī dzemdību skaits.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: