Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Atrod vācu armijas bunkuru

Šobrīd norit aktīvi darbi pie Ventspils Tehnikuma dienesta viesnīcas korpusa jaunbūves, taču, kamēr tiek būvēts kas jauns, atsedzas arī vēstures liecības – atrasts ilglaicīgais ugunspunkts jeb vācu bunkurs.

Apgūst jaunus zivju apstrādes veidus

Stabilizējot eksporta noieta tirgu, zvejas kompānija Verģi koncentrējusies uz ražošanas attīstību, zivju apstrādi ar pievienoto vērtību, kā arī uz investēšanu zvejas kuģu kapitālajos remontos.

 

2.lpp. Viedoklis: «Oda kaķu mājai», laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Ilona Kursīte

«Vārdā mājdzīvnieks ir iekodēta šī jēdziena būtība – māja un dzīvnieks. Mājdzīvnieks – suns, kaķis, kanārijputniņš, dekoratīvā pelīte u.c. – dzīvo mājā, līdzās cilvēkam, kurš to baro, rūpējas par to un samīļo. Par pajumtes sniegšanu cilvēks pretī saņem beznosacījuma mīlestību un uzticēšanos.»

3.lpp.

Pārvaldniekus aizvieto kolēģi

Vasara ir atvaļinājumu laiks, un atpūtu pelnījuši arī pagastu pārvalžu vadītāji. Tas nozīmē, ka viņu vietā dokumentus paraksta un citus darbus veic kolēģi no pārvaldes vai blakus pagasta.

Lemj par kaķu mājiņas būvniecību

Otrdien notikušajā Lielā prospekta 24 iedzīvotāju kopsapulcē tika lemts par kaķu mītnes ierīkošanu mājas pagrabā. Vairums uz sapulci atnākušo dzīvokļu īpašnieku balsoja par, taču ar to vien nepietika, lai jautājumu atrisinātu pozitīvi.

 

4.lpp. Darbs un nauda. Iedarbina jaunu ražošanas līniju

Pēc Pilsētas svētkiem darbu atsācis Ventspils zivju konservu kombināts, kas, kā jau ierasti, jūlijā pārtrauca savu darbību, lai veiktu iekārtu profilaktisko remontu. Šogad pārtraukums darbā izmantots, lai palaistu jaunu ražošanas līniju un noregulētu jaunā skursteņa dūmvadus kūpināšanas cehā.

Ziemeļu bambuss biznesam

Pļaujot niedres, varam taupīt enerģiju, dabas resursus un līdztekus enerģiju arī iegūt. Zinātnieki Latvijā, Igaunijā un Somijā kopīgā projektā izpētījuši niedru daudzveidīgās pielietošanas iespējas. Par niedru pārvēršanu naudā varēja uzzināt arī ventspilnieki.

 

5.-6.lpp. TV programma

 

7.lpp. Ventspils siltums informē.

 

8.lpp. Sports. Ventspilnieki piedalās rekorda uzstādīšanā

Latvijas spēkavīriem izdevies sasniegt jaunu Eiropas rekordu smaguma vilkšanā, un tas tika paveikts arī ar mūspuses atlētu Mareka Leiša un Oskara Martužana palīdzību.

Jaunajiem futbolistiem sava akadēmija

Vairāki jaunie Ventspils futbolisti šovasar piedalījās īpašās Latvijas Futbola federācijas rīkotās treniņnometnēs un sacensībās.

Rīt nūjotājiem treniņš un starts

Rīt pulksten 12 Piedzīvojumu parkā tiks dots starts Latvijas 4. nūjošanas festivāla dalībniekiem, bet vēl pirms tam viņiem būs iespēja treniņā pilnveidot savu nūjošanas tehniku.

 

9.lpp.

Dzīvā ķēde Baltijas neatkarībai

Šodien aprit 24 gadi, kopš Baltijas ceļa – akcijas, kura ar cilvēku ķēdi vairāk nekā 600 kilometru garumā savienoja Baltijas valstu galvaspilsētas. Tautas kolektīvajā atmiņā Baltijas ceļš joprojām ir nozīmīgs.

Augstskolā kultūru dažādība

«Esmu gatavs jaunajam studiju gadam – varam sākt kaut vai rīt!Protams, neilgojos pēc mācībām, jo man tas nav nekas jauns, tāpēc vēl izbaudīšu brīvdienas, bet, kad būs laiks, ķeršos pie mācībām,» tā Ventspils Augstskolas students no Kamerūnas Leonardo Embola Dipoko.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: