Riteņbraucējs Andris Smirnovs Rietumu-Delfin komandas sastāvā startē daudzdienu velobrauciena Baltic Chain, kura pirmais posms aizvadīs Somijas pilsētas Lahti apkārtnē.

Sportisti veica 168,8 kilometru garu distanci. Jau tās sākumā notika vairāki mēģinājumi atrauties no kopējās grupas, kuros piedalījās arī Latvijas sportisti, taču pie gūt lielu labumu no tiem neizdevās. Veiksmīgākais no latviešiem Lahti posmā bija Emīls Liepiņš no Alpha Baltic/Unitymarathon.com, bet Smirnovs sacensības noslēdza 37. vietā (finišu sasniedza vairāk nekā 100 braucēju).

Dubultuzvaru izcīnīja Vācijas sportisti – labākais bija Filips Valslēbens (BKCP-Powerplus), bet no viņa par divām sekundēm atpalika astoņu braucēju grupa ar Lukasu Lisu (Rad-Net Rose) priekšgalā.

Šīgada Baltic Chain (Baltijas ceļš) velobrauciens norisināsies sešos posmos, sportistiem sacenšoties četru valstu teritorijā. Līdz šim sacensības tradicionāli notikušas piecos posmos trīs valstīs, bet tagad organizatoru pulkam pievienojusies arī Somija. Sacensībām piešķirta Starptautiskās Riteņbraukšanas federācijas (UCI) 2.2 kategorija.

Nākamie divi posmi notiks Igaunijā, bet Latvijas posms 22. augustā norisināsies no Smiltenes līdz Siguldai. Piektdien gaidāma atpūtas diena, bet nedēļas nogalē tiks aizvadīti pēdējie divi posmi, kas risināsies Lietuvā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: