Laikā no 16. līdz 18. augustam Ventspils Piejūras kempingā notiks Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijas (LPPA) un pašvaldības SIA „Ventspils reiss” organizētā 17. veselības spartakiāde.

Spartakiādes norisi nodrošinās tiesnešu komanda no Ventspils Maratona kluba Aigara Matisona vadībā, kā arī sporta pedagogs un treneris Aivars Čaklis ar saviem palīgiem. Dalību spartakiādē apstiprinājušas 27 komandas ar vairāk nekā 1000 dalībniekiem no visas Latvijas.

 

Sacensību mērķis ir veicināt aktīvu atpūtu, pieredzes apmaiņu un ciešāku savstarpējo kontaktu veidošanu, kā arī noskaidrot sportiskākos LPPA biedrus un komandas. Dalībniekiem tiek piedāvāta iespēja startēt gan komandu, gan individuālajos sporta veidos.

 

Kā sacensību dalībnieks un šajā reizē arī organizators, „Ventspils reiss” galveno uzmanību pievērš tieši komandas startam 9 sporta veidos, īpaši - autobusu vadītāju profesionālajās sacensībās. Šogad paredzēts, ka autobusu vadītājiem būs divcīņa, kurā jāparāda gan savas prasmes praktiskajā autobusu vadīšanā, gan teorētiskās zināšanas, kārtojot D kategorijai atbilstošo CSDD testu. No pārējiem komandu sporta veidiem populārākie ir volejteniss, jautrības stafete, nakts zolīte, priekšnieku sacensības un autobusa vilkšana. Tiks spēlēts arī frīsbijs un notiks netradicionālā orientēšanās, kuras laikā komandu pārstāvjiem būs iespēja iepazīties ar populāriem un interesantiem objektiem Ventspils pilsētā. Lai dotu iespēju katram dalībniekam papildināt komandas punktu skaitu, notiks daudzcīņā, ko veido 16 dažādas disciplīnas, kas orientētas gan uz sportisko, gan intelektuālo potenciālu. Savdabīga šova veidā plānots individuālais skrējiens „Noskrien bānīti”.

 

Tradicionāli piedalīties sacensībās tiek aicināti arī sadarbības partneri un sponsori. Šogad uzaicinājumu piedalīties saņēmusi Satiksmes ministrija, Valsts SIA „Autotransporta direkcija”, Ventspils pilsētas dome, sponsori no neatkarīgās apdrošināšanas brokeru kompānijas SIA „Balto Link”, auto rezerves daļu tirgotāji SIA „Buss Tehnika”, SIA „Latakko”, SIA „Auto Kada” un SIA „Universāls LTD” un A/S „Pasažieru vilciens” un pašvaldības SIA „Ventspils reiss” ilggadējie sadarbības partneri SIA „Domenikss”, kas sarūpējuši balvas priekšnieku sacensību uzvarētājiem.

 

Uz spartakiādi ielūgti un savu dalību apstiprinājuši Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs un vietnieks Didzis Ošenieks, Satiksmes ministrs Anrijs Matīss un Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijas prezidents Pēteris Salkazanovs.

 

Spartakiādes ietvaros tiek organizēts seminārs autobusu vadītājiem drošā un ekonomiskā autobusu vadīšanā, ko vadīs SIA „Domenikss” eksperts.

 

Lai spartakiādes dalībnieki iepazītu mūsu pilsētu, tiks organizētas bezmaksas ekskursijas pa pilsētu.

 

Piedalīšanās veselības spartakiādēs un dažādos sporta pasākumos „Ventspils reisa”darbiniekiem jau kļuvusi par tradīciju. Labi rezultāti uzrādīti vairākkārt: 2004. gadā iegūta 3. vieta, 2005. gadā, kad pašvaldības SIA „Ventspils reiss” bija spartakiādes organizators – 2. vieta, 2010. gadā – 3. vieta, bet 2012. gadā – 1. vieta, tādējādi izcīnot tiesības organizēt sacensības Ventspilī.

 

Pateicoties vadības atbalstam, uzņēmuma komanda piedalās ne tikai asociācijas organizētajos sporta pasākumos, bet arī Nordea Rīga maratonā un Ventspils pusmaratonā. Pašvaldības SIA „Ventspils reiss” lielu uzmanību pievērš darbinieku veselības stāvoklim ne tikai nodrošinot regulāras arodārsta konsultācijas, bet arī dzīvības un veselības apdrošināšanu, kā arī apmaksā darbiniekiem peldbaseina apmeklējumus un piemaksā par nesmēķēšanu, tādējādi veicinot veselīga dzīvesveida popularizēšanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: