Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Restaurē pareizticīgo dievnamu

Ventspils Sv. Nikolaja pareizticīgo baznīcu šobrīd ieskauj celtniecības sastatnes. Dievnama restaurācija sākusies ar jumta kapitālo remontu. Pagalmā, savus zeltainos sānus spīdinādami, redzami četri restaurētie kupoli, kas gaida, kad tie pacelsies virs jumta. Dievnama remonta finansēšanā piedalās arī pilsētas pašvaldība.

Sākas Pilsētas svētku svinības

Ar ieskaņas pasākumiem šodien sākas Ventspils 723. dzimšanas dienas svinības. Tajās interesantus pasākumus un nodarbes savai gaumei atradīs ikviens.

 

2.lpp. Viedoklis: „Laimīgais vau!”, laikraksta “Ventas Balss” tulkotāja Irina Podlazova

«Kāpēc cilvēkiem ir vajadzīgi mājdzīvnieki? Lai dzīvē ienāktu prieks. Tieši šīs izjūtas mums dāvā spalvainie radījumi: suņi – priecīgi luncinot asti, draiski vaukšķot un laimīgi lūkojoties ar mīlestības pilnām acīm, no kurām var nolasīt Tu man esi visa pasaule! vai kaķi, kas, rāmi saritinājušies uz ceļiem, saldi murrā aiz labsajūtas...»

 

3.lpp.

Palīdzību sniegs brīvprātīgie

«Es drīz ieraudzīšu gaismu», «Man pukst maza sirsniņa», «Es gribēju dzīvot» - ar šādām frāzēm un flautas skaņām vakar iesākās Krīzes grūtniecības centra Ventspils filiāles atklāšana. Centrs, kurā darbosies brīvprātīgie, orientēts uz palīdzības sniegšanu neplānota bērniņa vai aborta gadījumos un citās problēmsituācijās.

Skolotājiem pliķis sejā

Kārtējo reizi mācību gads skolotājiem sāksies, nezinot, kādu atalgojumu tie saņems par savu darbu. Lai arī valdība nemitīgi sola palielināt algas, reāli notiek pretējais. Izglītības ministrija šobrīd virza grozījumus, kas nozīmē mazākas algas skolotājiem visā Latvijā.

 

4.lpp. Novadā. Noteiks jaunas īres maksas

No nākamā gada 1. janvāra būtiski mainīsies pašvaldības dzīvokļu īres un apsaimniekošanas maksa. Par jaunajām cenām šodien domes sēdē lemj novada deputāti.

 

5.lpp. Ziņas.

 

6.lpp. Sports. FK Ventspils pret Izraēlas vicečempioniem

Šodien FK Ventspils futbolisti aizvadīs UEFA Eiropas līgas 3. kvalifikācijas kārtas pirmo maču, Skonto stadionā tiekoties ar Izraēlas klubu Haifas Maccabi. Ventspils līdzjutējiem klubs sarūpējis transportu nokļūšanai uz šo svarīgo spēli.

Arvis Dermaks – pasaules čempions

Jaunu ierakstu Latvijas velotriāla vēsturē veicis jaunākais no brāļiem Dermakiem – Arvis. Izcīnot uzvaru BIU (Starptautiskā velotriāla savienība) pasaules čempionāta otrā posma sacensībās Čehijā, viņš kļuvis arī par pasaules čempionu tā kopvērtējumā.

Galda hokejs arī vasarā

Lai gan līdz oficiālajam galda hokeja sezonas sākumam vēl ir pietiekami ilgs laiks, tomēr ventspilniekiem tas nebūt netraucē arī vasarā sarīkot Jaunrades namā Ventspils Vasaras kausa izcīņas turnīru galda hokejā.

 

7.lpp.

Nometnē aiz Atlantijas okeāna

«Grūti vārdiem aprakstīt to, ko piedzīvojām un darījām,» vēl joprojām esot emociju varā, par ASV kosmosa nometnē piedzīvoto stāsta Madara Grinvalde.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: