Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Uz skolu būs jāiet 2. septembrī

Vēl mēnesi skolēni var baudīt vasaras brīvlaiku, taču daudzi jau saausījušies vaicā, kurā datumā šogad būs jāatsāk (citiem savukārt jāuzsāk) skolas gaitas. Izglītības pārvalde informē, ka Zinību dienu šogad skolās svinēsim 2. septembrī.

Pilsētniekus traucē agresīvas kaijas

Pilsētu apsēduši neganti huligāni – kaijas. Vieniem tās traucē, citi iesaka samierināties ar tām. Urbanizētā vide liek kaijām pārtapt par plēsoņām.

2.lpp. Viedoklis: „Birokrāta zvērests”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

««Atvainojiet, reģioni! Nav laika, nav naudas! Jāglābj šmareksi un metalurģi. P.S. Lūgums tiem, kuri vēl būs dzīvi - vēlēšanās izdariet pareizo izvēli. Balsojiet par tiem, kam jāturpina un kam valsts pirmajā vietā. Mūs varēs pazīt! Mēs jau labu laiku pie stūres!» Šādu komentāru ar sarkastisku sveicienu valdībai it kā no valdības izlasīju rakstā pie ziņas par to, ka slimnīcām, kurām jau trūkst naudas pacientu ārstēšanai, no septiņiem miljoniem papildus finansējuma veselības aprūpei šogad, atvēlētas kapeiciņas.»

3.lpp.

Meitene noliek auto uz jumta

16 gadus veca meitene bez autovadītājas tiesībām apgāzusi uz jumta automašīnu, vienlaicīgi sabojājot pilsētas īpašumu – dzelzs nožogojumu.

Reģionu slimnīcas tiek apdalītas

Latvijas reģionālo slimnīcu vadītāju bažas apstiprinājušās. No Nacionālā veselības dienesta saņemtie līgumu piedāvājumi apliecina, ka no papildus piešķirtajiem 7 miljoniem latu veselības nozarei šogad reģionālajām slimnīcām atvēlētas tikai kapeikas.

4.lpp.

Tuvojas jaunais studiju gads

Piektdien oficiāli noslēdzās reģistrācija studijām Ventspils Augstskolā. Pēcāk tika noskaidrots jauno studentu skaits, un viņi jau pamazām ierodas Ventspilī, lai sagatavotos jaunajam studiju gadam.

No Ventspils krastiem startējusi regate

Pirmdienas vakarā aptuveni sešās jūras jūdzēs jeb 11 kilometros no Ventspils tika dots starts starptautiskās regates The Tall Ships Races 2013 kārtējam posmam Rīga–Ščecina.

 

5.lpp. Brīvostas ziņas.

6.lpp. Sports. Aizsardzība dominē pār uzbrukumu

«Iespējams, uzbrukumā pietrūka nedaudz asuma, lai gan momenti bija gan vienai, gan otrai komandai. Abu komandu spēlētāji apzinājās, ka visu var izšķirt viens precīzs sitiens, tāpēc centās nospēlēt droši savā laukuma pusē,» Virslīgas futbola čempionāta līderu dueli raksturo FK Ventspils galvenais treneris Jurģis Pučinsks.

Mankus – labākais no latviešiem

Jaunzēlandē norisinājās pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā, kurā spēcīgajā Elites klasē labākos rezultātus no Latvijas sportistiem uzrādīja sporta skolas Spars pārstāvis Toms Mankus un titulētais Māris Štrombergs, kas aizkļuva līdz ceturtdaļfināla cīņām un izcīnīja attiecīgi 22. un 25. vietu kopvērtējumā.

U18 basketbolisti – ceturtie Eiropā

Soļa jeb viena precīza metiena attālumā no Eiropas U18 basketbola čempionāta godalgām palikuši Latvijas izlases basketbolisti, kas cīņā par bronzas medaļām saspringtā spēles galotnē ar 56:57 piekāpās Spānijas vienaudžiem.

7.lpp. Reportāža - Esam savas tautas daļa

27. jūlijā Ancē ar dažādām izdarībām svinēja 15. pagasta svētkus, kas bija organizēti tautiskā noskaņā. «Šogad, tā kā ir Dziesmu svētku gads, tādā latviskā garā mēs svinam,» stāsta Ances pagasta pārvaldes vadītāja Aira Kajaka.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: