Latvijas biškopju saieta konkursā Garšīgākais Latvijas medus par otru gardāko atzīts Zlēku pagasta Pasilciemā iegūtais medus. Kurpniekos, savā senču īpašumā, teju 20 gadu saimnieko Gints Gredzens.

Biškopju saietā medu nogaršoja 1500 vērtētāju, kuri izvēlējās gardāko. Gints saka: "Paraugi bija anonīmi, neviens nezināja, kurā saimniecībā tie iegūti. Man škiet, bet tikai šķiet, ka es atpazinu savu medu. Protams, prieks, ka tas garšo arī citiem, ne tikai manai ģimenei, bet būtībā tas ir stāsts par māti, meitu un kleitu. Vienam garšo šis, otram cits medus."

 

Ikdienā Gints strādā Ventspils Galvenajā bibliotēkā, Reģionālajā mācību centrā, bet brīvajos brīžos jau 12 gadus darbojas savā dravā, kurā ir 30 bišu māju: "Biškopība ir mans vaļasprieks, kas ļauj pavadīt laiku pie dabas, izbaudot, ko nozīme smags fizisks darbs. Man ir trīs skolotāji, kuriem varu pateikt paldies par to, ka man veicas dravniecībā. Tas ir Maigonis Emars, Andrejs Mizis un Baiba Tikuma. Bez viņu atbalsta es nebūtu tik tālu ticis."

 

Šogad, iegūstot maģistra grādu Rīgas Pedagoģijas uz izglītības vadības akadēmijā, aizstāvot maģistra darbu, Gints izvēlējās savam vaļaspriekam atbilstīgu tēmu: Globalizācijas ietekme biškopības nozares uzņēmuma vadīšanas procesos.

 

ventspilsnovads.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: