Liela daļa sabiedrības jeb 42,6% aptaujāto uzskata, ka veloķiveres obligātas bērniem, bet pieaugušajiem - pēc izvēles, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja aptaujas organizētāji - LTV1 raidījuma "Zebra" pārstāvji.

20,3% norādījuši, ka veloķiveres obligāti būtu jāizmanto visiem - kā bērniem, tā pieaugušajiem, savukārt 32,2% atbalsta ierosinājumu par brīvprātības principa ievērošanu.

Tai pašā laikā vairāk nekā puse (50,6%) respondentu norādījuši, ka, braucot ar velosipēdu, ķiveri nevelk nekad. Obligāti vienmēr un visur to lieto vien piektā daļa (20,5%) aptaujāto.

Jautāti par datiem, kas atspoguļotu sakarību starp veloķiverēm un gūtajām traumām, lielākā daļa (84,4%) aptaujas dalībnieku norādīja, ka šādas informācijas viņiem nav.

Raidījuma "Zebra" veidotājs Pauls Timrots norāda, ka cilvēki vēlas, lai kāds nopietni argumentē veloķiveru lietošanas lietderību, taču tajā pašā laikā Latvijā trūkst statistikas datu medicīnā.

"Ir jāzina statistika, lai izvairītos no iespējamām nelaimēm. Kamēr nepazīstam savas problēmas, tikmēr uz priekšu virzīties grūti - gan veloķiveru, gan citos ar traumām un satiksmes drošību saistītos jautājumos," uzsver Timrots.

Raidījums "Zebra" aptauju veica jūlija sākumā. Tajā piedalījās 482 respondenti, no kuriem lielākā daļa (73,4%) ar velosipēdu brauc katru dienu vai vismaz divas līdz trīs reizes nedēļā. Aptaujas dalībnieku vidējais vecums - 29,9 gadi.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: