Šodien plkst. 10 sadzīves atkritumu poligonā "Pentuļi" Ventspils novadā notiks sabiedriskā apspriešana par pašvaldības SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" cieto sadzīves atkritumu mehāniskā priekšapstrādes ceha darbību.

Pašvaldības uzņēmums ir izsludinājis sabiedrisko apspriešanu būtisku izmaiņu veikšanai "A" kategorijas piesārņojošas darbības atļaujā, kas saistīta ar cieto sadzīves atkritumu mehāniskā priekšapstrādes ceha darbības sākšanu. Cehs darbosies sadzīves atkritumu poligonā "Pentuļi".

Par atļaujas izsniegšanu atbildīga Valsts vides dienesta Ventspils Reģionālā vides pārvalde. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš Reģionālajā vides pārvaldē ir līdz 22. augustam.

Šā gada pavasarī tika pabeigti Ventspils reģiona sadzīves atkritumu poligona "Pentuļi" infrastruktūras pilnveidošanas projekti.

Realizējot Ventspils reģiona sadzīves atkritumu apsaimniekošanas - poligona "Pentuļi" - infrastruktūras pilnveidošanas projekta otro un trešo kārtu, poligonā, kas atrodas Ventspils novada Vārves pagastā, tika izveidots atkritumu mehāniskās priekšapstrādes centrs, kā arī atkritumu glabāšanas laikā radušās biogāzes savākšanas sistēma ar sadedzināšanas lāpu. Tāpat poligons tika papildināts ar gāzes tehnoloģiskās padeves iekārtām, to apsaisti, tehnoloģiskiem cauruļvadiem, sūkņiem, kompresoriem, kā arī uzstādīta gāzes tehnoloģijas procesa vadības un kontroles sistēma un izbūvēti elektroapgādes tīkli, tādējādi paaugstinot projekta otrajā kārtā paredzēto gāzes savākšanas daudzumu un samazinot metāna gāzes emisijas ietekmi uz apkārtējo vidi. Projektu ieviešanas laikā tiks pagarināts arī atkritumu apglabāšanas šūnas kalpošanas ilgums.

Projekta otrās kārtas kopējās izmaksas ir 4,62 miljoni latu, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), no kuriem 3,16 miljoni latu ir Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda līdzfinansējums. Savukārt projekta trešās kārtas kopējās izmaksas ir 212 000 latu, ieskaitot PVN, no kuriem 149 000 latu ir ES Kohēzijas fonda līdzfinansējums.

Pašvaldības SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" jau kopš 2000. gada īsteno pasākumus sadzīves atkritumu apsaimniekošanas un apglabāšanas sistēmas pilnveidošanai Ventspils reģionā, piesaistot ES fondu dāvinājuma līdzekļus.

Projekta pirmajā kārtā Ventspils rajona Vārves pagastā tika izbūvēts atkritumu apglabāšanas poligons "Pentuļi", Ventspils pilsētā tika izveidoti divi šķiroto atkritumu savākšanas laukumi, kā arī tika iegādāti atkritumu konteineri un atkritumu apsaimniekošanas tehnika.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: