Turpinot Ventspils pilsētas Sociālā dienesta pārbaudi, Labklājības ministrija (LM) papildus jau konstatētajām nepilnībām, citus būtiskus trūkumus nav konstatējusi, informēja LM.

Pārbaude dienestā tika sākta 20. jūnijā un noslēdzās šodien, 26. jūlijā. Šodien LM nosūtījusi dienestam ieteikumus darba uzlabošanai.

Kā ziņots, pirmā ārkārtas pārbaude Ventspils Sociālajā dienestā notika 20. jūnijā - nākamajā dienā pēc tam, kad ap plkst. 3 Ventspilī pie Apvedtilta upē ielēca 1986. gadā dzimusi sieviete kopā ar diviem bērniem. Sievieti izglāba robežsargi, bet bērnus izglābt neizdevās – 2010. gadā dzimušā zēna mirstīgās atliekas tika atrastas īsi pēc traģēdijas, bet jaunākais, 2011. gadā dzimušais zēns, tika atrasts miris dažas stundas vēlāk.

Pārbaudē 20. jūnijā LM secināja, ka Ventspils Sociālais dienests ir strādājis ar cietušo ģimeni. Tai ir sniegts gan materiālais, gan cita veida atbalsts. Turpmākajās pārbaudēs tika detalizēti izvērtēti dokumenti un diskutēts ar Sociālā dienesta darbiniekiem.

Kā būtiskāko trūkumu LM konstatējusi nepietiekamo sociālo darbinieku skaitu dienestā. Likums paredz, ka katrā pašvaldībā jābūt vismaz vienam sociālā darba speciālistam uz katriem 1000 iedzīvotājiem, lai nodrošinātu iedzīvotāju vajadzību profesionālu izvērtēšanu un kvalitatīvu sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības sniegšanu. Tikmēr Ventspils Sociālajā dienestā nodrošināti tikai 37% no reāli nepieciešamajiem darbiniekiem.

Ventspils pilsētā dzīvesvietu ir deklarējuši 40 106 iedzīvotāji, kas nozīmē, ka pilsētā būtu vajadzīgi vismaz 40 sociālā darba speciālisti, kas strādātu ar klientiem. Savukārt pilsētas Sociālajā dienestā kopumā strādā 36 darbinieki, no kuriem tieši ar klientiem strādā tikai 15 speciālisti.

LM saskata risku, ka izteiktais darbinieku trūkums varētu ietekmēt dienesta sniegto pakalpojumu kvalitāti.

Tāpat ministrija secinājusi, ka dienestā ir nepieciešams pilnveidot sociālā gadījuma vadīšanas metodes, nosakot precīzu problēmu, izvirzot mērķus, nosakot uzdevumus, atspoguļojot izpildes gaitu un tās izvērtējumu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: