A/S Ventspils Zivju konservu kombināts 2012. gadā kāpinājis apgrozījumu par 46%, sasniedzot 7,58 miljonus latu, un piesaistījis jaunu akcionāru – par 6% akciju īpašnieku kļuvis Krievijas atpazīstamāko zivju konservu zīmolu 5morei un КЕANО īpašnieks Valērijs Oņa.

A/S Ventspils Zivju konservu kombināts strādājošo skaits palielinājies no 320 darbiniekiem 2011. gadā līdz 430 darbiniekiem 2012. gadā. Zivju konservu ražošanā ir salīdzinoši liels roku darba īpatsvars, tāpēc, pieaugot apgrozījumam un ražošanas jaudām, būtiski palielinās arī nepieciešamība pēc jauniem darbiniekiem, jo īpaši zivju vērējiem un pakošanas operatoriem.

 

Andris Bite, A/S Ventspils Zivju konservu kombināts līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētājs: „Pēdējo divu gadu laikā esam būtiski uzlabojuši uzņēmuma ražotās produkcijas kvalitāti, kā arī ieguldījuši lielu darbu, lai piesaistītu jaunus klientus un sadarbības partnerus. Šie iepriekšējo gadu ieguldījumi ir sevi attaisnojuši ar uzviju, nodrošinot gan apgrozījuma pieaugumu, gan arī atzinību no nozares pārstāvju puses. 2013. gadā kļuvām par biedrības Rīgas šprotes dalībniekiem, kas dod iespēju ražot šo starptautiski atpazīto delikatešu produktu.”

 

„Kopumā 2013. gadā plānojam sasniegt vismaz 9 miljonu latu lielu apgrozījumu – jau pirmajā pusgadā esam sasnieguši 5 miljonus latu. Šoruden esam iecerējuši turpināt kāpināt ražošanas jaudas, palaižot jaunu pakošanas līniju un palielinot strādājošo skaitu līdz 500 darbiniekiem. Savukārt jauna investora piesaiste palielināsuzņēmuma darba stabilitāti, kā arī veicinās nosprausto mērķu un uzdevumu sasniegšanu,” stāsta A. Bite.

 

Valērijs Oņa, A/S Ventspils Zivju konservu kombināts līdzīpašnieks: „Esmu ļoti gandarīts par iespēju kļūt par Ventspils Zivju konservu kombināta līdzīpašnieku, kā arī sekmēt tālāku uzņēmuma izaugsmi un attīstību. Jau vairāk nekā 18 gadus sadarbojos ar visiem labākajiem Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumiem un plānoju to turpināt, kā arī kāpināt sadarbības apmērus. Kļūstot par līdzīpašnieku vienā no lielākajiem zivju pārstrādes uzņēmumiem Latvijā, mums kopā pavērsies plašākas iespējas strādāt ne vien Krievijā, bet arī citās NVS valstīs.”

 

A/S Ventspils Zivju konservu kombināts 2009. gadā tika atzīts par maksātnespējīgu. Savukārt 2011. gadā, pateicoties akcionāru maiņai, uzņēmumam tika piesaistīti jauni nozares profesionāļi un investīcijas, kas vainagojās ar pozitīvu tiesas lēmumu 2012. gada 8. martā, kad tika atjaunota uzņēmuma maksātspēja.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: