Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ar dzīvesprieku cauri gadiem

Vakar Jaunrades namā negaidītu pārsteigumu piedzīvoja folkloras pedagoģe Ināra Salava. Sveikt viņu 70. jubilejā bija ieradušies gan kolēģi, gan audzēkņi.

Bibliotēku sapoš Pilsētas svētkiem

Ne viens vien Galvenās bibliotēkas apmeklētājs būs pamanījis, ka moderno ēku jau kādu laiku ieskauj stalažas un ap to norisinās aktīvi remontdarbi. Šādi Galvenā bibliotēka gatavojas gaidāmajiem Pilsētas svētkiem.

2.lpp.Viedoklis: „Klauns aizbraucis. Cirks palicis.”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Tā, pārfrāzējot populāro teicienu par klauniem un cirku, var raksturot šī brīža notikumus valdībā. Reformu partijas ministrs Roberts Ķīlis, ir spilgts piemērs tam, ka cirka būtība nemainās tad, ja vienus klaunus nomaina citi. Mainās vienīgi repertuārs un ākstu profesionalitāte.»

3.lpp.

Sakārto dzīvojamā nama apkārtni

Dome nolēmusi finansiāli atbalstīt daudzdzīvokļu mājas Peldu ielā 5 apkārtnes un pagalma labiekārtošanu. Pēc iepirkumu konkursa noslēguma iedzīvotāji pieņems galīgo lēmumu.

Vainīgos notvert izdodas reti

Pēc krāsainā metāla tīkotāju nodarītajiem postījumiem elektrosadales skapim Marijas ielā, elektroenerģijas padeves atjaunošanas darbi ilguši no plkst. 3.40 naktī līdz pat plkst. 14.30 dienā.

Ķīlis atstājis problēmas skolotājiem

Dezertējušais izglītības un zinātnes ministrs, tagadējais Vjačeslava Dombrovska padomnieks Roberts Ķīlis savam pēcgājējam risināšanai atstājis virkni neizdarītu darbu. Atklājies, ka ministrija nav pareizi aprēķinājusi finansējumu pedagogu mērķdotācijām un to izmaksai gada budžetā pietrūkst 6 miljoni latu.

4.lpp. Katrs bērns pastrādā blēņas

«Es savai mammai biju kārtīga meita, tolaik bērniem bija daudz jāstrādā, nedarbiem nemaz laika neatlika...» apmēram tā sākas vairāki Puzes pagasta senioru stāsti, taču paritinot atmiņu kamoliņu, viens pēc otra atmiņā nāk bērnībā tīši vai netīši pastrādātas blēņas un jaunības dienu dullības.

5.lpp.

Iespēja mācīties latvju gudrību

Pagājušā gada saulgriežu laikā tika dibināta latviskās dzīvesziņas biedrība LATVE, un, atskatoties uz pirmajā gadā paveikto, biedrība rīko domubiedru kopā sanākšanu Piltenē, aicinot pievienoties ikvienu, kurš vēlas uzzināt, kā mūsu senču senās zināšanas var palīdzēt ikdienā.

Peldētājs plinti krūmos nemet

Vakar triatlonists Ingus Siliņš mēģināja nopeldēt 38 kilometru garu distanci no Kolkas raga līdz Roņu salai. Laikapstākļu dēļ peldējums pārtraukts pēc divām stundām, tomēr jau nākamvasar puisis mēģinās peldēt atkal.

6.lpp. Sports. Martužanam otrā vieta Mērsragā

Mērsragā tika noskaidroti Siltums Jums Latvijas spēkavīru čempionāta ceturtā posma medaļu ieguvēji, starp kuriem iekļuva arī mūsu jaunais talants ugālnieks Oskars Martužans, kas, piekāpjoties tikai spēcīgajam Artim Plivdam, izcīnīja otro vietu kopvērtējumā.

Rodeo atkrīt uz ceturto vietu

Pēc ilgāka pārtraukuma cīņās atkal devušies mūsu motobraucēji, kas startēja Latvijas čempionāta ceturtā posma sacensībās Viļakā. Šoreiz mūsu Rodeo sportistiem kopvērtējumā nācās samierināties ar sev netipisko sesto vietu.

Ventspilniekiem bronza otrajā posmā

«Cīnījāmies par katru bumbu un punktu. Vai nu tas cīņasspars ir, vai nu tā nav, uztrenēt to īsti nevar,» tā Ghetto Basket otrajā Ventspils posmā izcīnīto trešo vietu, kas ir ventspilnieku šīs sezonas labākais sasniegums, raksturo komandas Kiss Club spēlētājs Elvis Čoders.

7.lpp. Brīvbrīdim.

Iz pagājības...

Pirms 85 gadiem

1928. gads... Nevajadzīgs pumpis. Jau agrāk rakstīs par uz Rīgas ielas pretī baptistu baznīcai atrodošos nevajadzīgo pumpi, kuram tagad jau ir ielauzts vāks. Pilsētas valdei vajadzētu uzņemties par savu pienākum šo salauzto un nevajadzīgo pumpi novākt, vai arī savest lietošanas kārtībā, lai8 izbeigtu no varbūtējiem nelaimes gadījumiem, kas var izcelties uzsēžoties uz salauztā vāka.

Ventspilnieku receptes

PSIA Ventspils siltums vadītāja ARŅA UZARA piena klimpu zupa «ar punktiņu uz i»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: