Trīs otrdienas pēc kārtas – 16., 23. un 30. jūlijā – pašvaldības SIA „Ventspils reiss” bāzes teritorijā Robežu ielā 7 tiek organizēts autobusu vadītāju profesionālās meistarības konkurss un papildus – 23. jūlija otrdienā no plkst. 11:00 līdz 13:00, arī iedzīvotāju informācijas diena.

Tās laikā tiks piedāvāta iespēja iepazīties ar uzņēmuma dienestu darbību un uzdot jautājumus „Ventspils reiss” administrācijai, klātienē pavērot un kā pasažierim piedalīties veiklības braucienos, kuru galvenie elementi ir šķēršļu apbraukšana, autobusu gabarītu ievērošana, iebraukšana boksā uz remonta bedres, piebraukšana pie pieturas un tamlīdzīgi. Skatītājiem interesantākais varētu būt veiklības elements, ko ieviesusi vācu kompānija SETRA un ko izmanto arī pasaules čempionātos veiklības braukšanā. Papildus visiem autobusu vadītājiem jākārto arī CSDD mājas lapā atrodamais D kategorijas prasībām atbilstošais ceļu satiksmes noteikumu teorētiskais tests.

 

Praksē pierādījies, ka konkurss sevi attaisnojis. Šo iniciatīvu atzinīgi novērtējuši gan kvalitātes sistēmas auditori, gan Latvijas Ilgtspējas indeksa eksperti, tas bija arī viens no priekšnoteikumiem, kas nodrošināja titula „Drošākais pasažieru pārvātājs 2012” piešķiršanu uzņēmumam.

 

Nu jau vairākus gadus arī Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijas veselības spartakiādes profesionālajās sacensībās iekļauti veiklības braukšanas elementi, ko augstā līmenī demonstrējuši mūsu uzņēmuma pārstāvji. Šogad plānots, ka spartakiādes profesionālajās sacensībās autobusu vadītājiem būs divcīņa – gan veiklības brauciens, gan teorētiskais tests ceļu satiksmes noteikumos.

 

Autobusu vadītāju profesionālās meistarības konkurss uzņēmumā jau kļuvis par tradīciju. Pirmoreiz tas tika organizēts 2007. gadā un viens no tā mērķiem bija atjaunot senu tradīciju – atzīmēt Autotransporta darbinieku dienu, kā arī celt autobusu vadītāju profesijas prestižu un rosināt paaugstināt darbinieku kvalifikāciju. Pašlaik, uzrādot labus rezultātus konkursā un dažādās ar tiešo darbu saistītās jomās, autobusu vadītājiem iespējams saņemt gan balvas, gan piemaksu par augstu profesionālo meistarību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: