Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Dēls un māte beidzot ir kopā

Tārgales zēns, kas turpat 9 mēnešus pavadījis vispirms krīžu centrā, pēc tam audžuģimenē, beidzot ir atpakaļ mājās. Puisēnam ļoti pietrūcis viss, kas saistās ar mājām, bet visvairāk – mammas.

3 bumbas sākas ar Krauzera uzvaru

Atbrauca, debitēja un arī uzvarēja. Tā var raksturot Talsu komandas Krauzers uzvaru «Ventspils naftas» termināla3 bumbu spēļu pirmā posma sacensībās minifutbolā.

2.lpp. Viedoklis: „Cietsirdīgi”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Pat uz Saules ir plankumi. Neviens vecāks nav ideāls un attiecībās ar bērnu arī māmiņām reizēm gadās kāds asāks un skaļāks vārds, iespējams, dažkārt tiek likts lietā dakteris bērziņš, jo ne visiem izdodas ikdienas sīkos kašķus un smagās sarunas par uzvedību atrisināt ar mierīgā ceļā. Reizēm pietrūkst arī pacietības un laika, lai izrunātu, iesaistītos. Pietrūkst naudas. Smagā darbā jānopelna pat tas iztikas mazumiņš, no kura daudzas ģimenes Latvijā iztiek.»

3.lpp. Galīgo lēmumu pieņems vecāki

To, cik lietderīgas ir skolēnu darba burtnīcas un kam tās gādāt, jau labu laiku ir bijis jautājums, kas muļļāts kā karsts kartupelis. Beidzot Saeima pieņēmusi likumu, nosakot, ka darba burtnīcu iegāde ir valsts atbildība.

4.lpp. Kultūra. Ventspilnieki starptautiska orķestra sastāvā

Iepriekšējā mēnesī Ventspils vārds izskanējis Zviedrijas pilsētā Lundā, kur divi Mūzikas vidusskolas jaunieši ar savu muzikālo talantu papildināja Ziemeļvalstu jaunatnes orķestra skanējumu.

Džezs rada enerģijas lādiņu

Smaidīgi, atraktīvi un enerģiski – tā dažos vārdos var raksturot Ventspils Bigbenda (Big Band)dalībniekus un viņu vadītāju Renāru Lāci. Tieši šobrīd mūziķi devušies uz Saulkrastiem, kur starptautiskajā džeza festivālā priecēs visus mūzikas mīļotājus.

Dziedātāji attīstīs savu talantu

Šogad aprit 10 gadi, kopš visiem dziedātājiem Ventspilī tiek organizētas starptautiska mēroga vokālās meistarklases. Svinību gadā pasākuma organizatori iesaistīs arī tos interesentus, kuri klātienē vēlas redzēt šādu nodarbību procesu.

5.lpp.Veselības aprūpe. Poliklīnika pilnveido reģistratūras darbu

Lai uzlabotu pacientu apkalpošanas kvalitāti, Ventspils poliklīnika ir iegādājusies modernāku ārstu pieņemšanas laiku tablo, kā arī ieviesusi iespēju norēķināties ar maksājumu kartēm.

Pieejami izmeklējumi par valsts naudu

Ventspils poliklīnika ir uzsākusi rentgena un diagnostiskās mamogrāfijas izmeklējumus par valsts naudu. Tas nozīmē, ka pacientiem, kuriem ir nosūtījums, par šiem izmeklējumiem būs jāmaksā tikai pacienta iemaksa.

Pacientu liktenis ir vienaldzīgs

Neviena no valsts augstākajām amatpersonām nav izrādījusi interesi par Latvijas slimnīcu vadītāju sagatavoto atklāto vēstuli, kurā vērsta uzmanība uz kritisko situāciju mūsu valsts veselības aprūpes nozarē, īpaši slimnīcu sektorā.

Ventspils slimnīca aicina ziedot asinis

Šobrīd visā Latvijā trūkst vairāku grupu asiņu, tādēļ donorus aicina būt aktīvākiem un ziedot asinis līdzcilvēku dzīvību glābšanai.

 

6.lpp. Sports. Blāvā spēlē sasniegta otrā

FK Ventspils futbolisti ar lielām grūtībām pārvarējuši UEFA Eiropas līgas pirmo kvalifikācijas kārtu – parādot ļoti blāvu un neizteiksmīgu sniegumu atbildes spēlē Ventspilī, viņi spēja nosargāt sev vēlamo neizšķirtu (0:0) mačā pret Velsas Airbus UKBroughton spēlētājiem.

Ozoliņa-Kovala – starp līderēm

Vēl tikai mazāk par mēnesi atlicis līdz pasaules čempionātam vieglatlētikā, kurā uz starta izies arī vairāki mūsu atlēti, kas šobrīd kotējas diezgan augstu pasaules rangā, tādējādi raisot arī cerības, ka viņiem tajā izdosies izcīnīt kādu godalgu.

3 bumbas sākas ar Krauzera uzvaru

Atbrauca, debitēja un arī uzvarēja. Tā var raksturot Talsu komandas Krauzers uzvaru «Ventspils naftas» termināla3 bumbu spēļu pirmā posma sacensībās minifutbolā.

7.lpp.

Piegādā 100 tonnu smagus transformatorus

Augstsprieguma tīkla Ventspils apakšstacijā notiek divu jaunu 330/110 kilovoltu (kV) autotransformatoru piegāde. Viens atvests jau pagājušajā piektdienā, otru sagaida šodien.

Būt kopā un iznākt no birojiem

Kad ar fotogrāfu mērojam ceļu uz Usmas pagastu, kur jau trešo gadu norisinās Ventspils novada sporta spēles gan pašvaldību darbiniekiem, gan iedzīvotājiem, debesis ir apmākušās, taču, kad ierodamies, spoži spīd saule. Kā vēlāk skaidro novada Bērnu un jaunatnes sporta skolas direktore un sporta spēļu galvenā sekretāre Jolanta Ziemele, tas ir viens no iemesliem, kādēļ jau trešo gadu apvienotās sacensības notiek tieši šeit.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: