Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Iet jūrā ir vērts!

Jūra ir kā skaista un stipra sieviete – tā var būt dāsna un maiga, taču reizē arī nešpetna, spītīga un skarba. Kurš gan to pazīst labāk, ja ne zvejnieki, kuru darba ikdiena paiet, mēģinot izprast, piemēroties un stāties pretī šim dabas spēkam. Turklāt sadzīvot ar jūru var tikai tas, kurš to patiesi iemīlējis.

Suitu mantojums mākslinieku acīm

Šogad jūlija pirmajās desmit dienās Jūrkalnē jau tradicionāli norisinājās starptautiskais mākslas plenērs, kas šoreiz bija veltīts suitu tematikai. Pēc plenēra noslēguma Jūrkalnes krogos ir apskatāmi tajā tapušie darbi, kā arī Gudeniekos ir uzstādīts unikāls vides objekts Suitu tikšanās vieta.

2.lpp. Viedoklis: «Svētki, lai pateiktos», portāla ventasbalss.lv redaktors Pēteris Neimanis

«Manos rados tādu kārtīgu jūras vilku nav, taču ar tādiem, protams, esmu ticies un esmu runājis. Stāsti bijuši visdažādākie. Gan par cīņām ar viļņiem, gan citiem jūrniekiem kādā ārzemju krogā, gan lomiem, taču tā pavisam apšaubīt nav gribējies nevienu no tiem. Skaidri zinu, ka no manis nekas vairāk par kāda kuģa pasažieri sanākt nevar, tāpēc tiešām varu apbrīnot cilvēkus, kas visu savu mūžu ziedo jūrai.»

3.lpp.

Ventspils naktsmītnes vērtē eksperti

Ekspertu komanda ir uzsākusi Ventspils naktsmītņu vērtēšanu, lai noteiktu labākās, kā arī veicinātu to kvalitātes uzlabošanu.

Īpašie bērni iepazīst pilsētu

Divu nedēļu garā nometnē Ventspils bērni ar īpašām vajadzībām iepazīst pilsētas atpūtas objektus un darbnīcās pilnveido savas prasmes.

Siltums kļūs arvien efektīvāks

Ventspils siltums tikko rekonstruētajai katlumājai iecerējis uzstādīt miljonu latu vērtu dūmgāzu kondensatoru, kas ļaus krietni ietaupīt kurināmo.

 

4.lpp.

Pārventas stāstnieku sveiciens Jūras svētkos.

Vecajiem jūras vilkiem atmiņām. Jaunajiem – pārdomām.

Iet jūrā ir vērts!

Jūra ir kā skaista un stipra sieviete – tā var būt dāsna un maiga, taču reizē arī nešpetna, spītīga un skarba. Kurš gan to pazīst labāk, ja ne zvejnieki, kuru darba ikdiena paiet, mēģinot izprast, piemēroties un stāties pretī šim dabas spēkam. Turklāt sadzīvot ar jūru var tikai tas, kurš to patiesi iemīlējis.

5.-6.lpp.TV programma

7.lpp.

Arodu mācīs uzņēmēji

Ventspils Tehnikums uzņēmies celmlauža lomu Latvijā un sācis duālās profesionālās izglītības pilotprojektu. Tā mērķis ir sadarbībā ar uzņēmējiem veidot tādu profesionālo apmācību, kas nodrošinās tiem kvalitatīvus darbiniekus, mazinās jauniešu bezdarbu un risinās darbaspēka problēmu Latvijā. Ventspilī jau ir uzņēmumi, kas gatavi iesaistīties.

Filatēlistu loks sarūk

Jau rakstījām, ka Latvijas Pasts ir izlaidis jaunu pastmarku, atzīmējot 150. gadadienu, kopš Latvijas teritorijā izdota pirmā pastmarka. Ventas Balss devās uz 1. pasta nodaļu, lai noskaidrotu, vai ventspilnieki vēl joprojām sūta vēstules ar pasta starpniecību.

Ģimnāzija pakāpusies skolu reitingā

Latvijas skolu reitingā darbā ar talantīgajiem skolēniem Ventspils 1. ģimnāzija ieguvusi 14. vietu un 5. vietu starp lielajām skolām ārpus galvaspilsētas. Vēl reitingā šogad iekļuvusi Ventspils 2. vidusskola (67. vieta).

8.lpp. Sports. Autokrosa amatieri noskaidroja labākos

«Domāju, ka sacensības bija izdevušās. Gan braucējiem, gan arī skatītājiem bija interesanti, jo, kā jau kārtīgam autokrosam pienākas, tad tajā notika īstas bezkompromisa cīņas, kurās ceļu griezt negrasījās neviens,» – tā Popē notikušo otro starpreģionālo Latvijas amatieru čempionātu autokrosā vērtē tā galvenais organizators Dainis Šķēle.

Vieglatlēti – starp labākajiem Latvijā

Valmierā tika noskaidroti Latvijas labākie vieglatlēti junioru (1994.–1995. dz.g.) un B (1998.–1999. dz.g.) vecuma grupās. Starp godalgoto vietu ieguvējiem iekļuva arī astoņi mūsu pilsētas un novada sportisti.

Pamatus olimpiādei liek Ventspilī

«Vissmagākais darbs notiek vasarā, tieši tagad treniņnometnē Ventspilī, kur sākam ielikt pamatus fiziskajai bāzei. Viegli nav, taču – kas jādara, tas jādara,» Latvijas bobsleja izlases treniņus raksturo stūmējs Helvijs Lūsis.

9.lpp.

Nākotne jāizvēlas ar apdomu

Pēdējos gados jaunieši aizvien vairāk izvēlas studēt jomās, pēc kuru speciālistiem nav pieprasījuma – tā rāda vidēja un ilgtermiņa darba tirgus prognozes. Topošos studentus aicina rūpīgi izvēlēties studiju programmas, kā arī atbilstoši novērtēt profesionālo skolu piedāvājumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: