Partijas "Vienotība" iekšējās pretrunas un veselības ministres Ingrīdas Circenes un finanšu ministra Andra Vilka piederība atšķirīgiem "Vienotības" spārniem negatīvi atspēlējas uz visu veselības aizsardzības nozari, - šādu viedokli pauda Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

Lembergs izsaka atbalstu 13 Latvijas reģionālo slimnīcu vadītāju atklātajā vēstulē valsts augstākajām amatpersonām paustajam viedoklim par nepietiekamo finansējumu slimnīcu sektoram.

Lembergs izteicās, ka viņu izbrīna Finanšu ministrijas (FM) un Veselības ministrijas (VM) nespēja savstarpēji vienoties par veselības aizsardzībai nepieciešamo finansējumu, ņemot vērā, ka abas ministrijas ir vienas partijas atbildības sfērā.

"Kad ZZS bija valdošajā koalīcijā, ZZS bija veselības ministra postenis, bet finanšu ministrs bija "Vienotībai". Veselība, protams, ir liela naudas tērēšana, un tur bija bezcerīgi domāt, ka "Vienotība" dos naudu medicīnai. Šobrīd, kad abas ministrijas ir vienas, pie tam premjera partijas rokās, manī rada izbrīnu, ka šos pašus jautājumus nerisina," atzina Lembergs. "Cik es zinu, tad "Vienotībā" ir ļoti spēcīgs "sorosistu" spārns, pie kura pieder arī Vilks, bet Circene pie šī spārna nepieder," teica Lembergs.

"Viņi savā starpā nodarbojas viens ar otra gremdēšanu, vazāšanu aiz deguna un ņirgāšanos. Tā būtu viņu politisko spēļu partijas iekšējā lieta, bet nelaime ir tāda, ka, ņirgājoties par Circeni, viņi ņirgājas par veselības aizsardzību. Viņi ar šādu attieksmi pret Circeni atspēlējas visiem Latvijas iedzīvotājiem, jo mēs visi vairāk vai mazāk izmantojam veselības iestāžu palīdzību. Tas, protams, nav pieļaujams," teica Lembergs, uzsverot, ka Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) pienākums ir nosēdināt pie viena sarunu galda Vilku un Circeni un vienoties par veselības aizsardzībai nepieciešamo finansējumu. "Pie tam nauda ir - šogad jau nebija jāsamazina budžeta izdevumi, kā tas bija, kad ZZS bija koalīcijā," piebilda Lembergs.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: