Ar šā gada jūniju Ventspils pilsētā darbību ir uzsākusi jauna nevalstiskā organizācija - biedrība "Sociālās un garīgās rehabilitācijas centrs ""Vairogs"".

Biedrības galvenie mērķi ir sociālās, psiholoģiskās un garīgās rehabilitācijas pakalpojumu sniegšana krīzes situācijā nonākušām personām, tai skaitā personām ar atkarības un līdzatkarības problēmām, vardarbībā cietušām personām, no ieslodzījuma atbrīvotām personām, bezdarbniekiem, bezpajumtniekiem, ģimenēm un personām ar sociālās atstumtības risku, un citiem interesentiem.

 

Biedrības darbība ir vērsta uz individuāla atbalsta sniegšanu šīm iedzīvotāju grupām, lai palīdzētu uzveikt radušās grūtības un sarežģījumus, piedāvājot iespējamos risinājumus un praktisku palīdzību. Palīdzības mērķis ir atraisīt grūtībās nokļuvušā cilvēka individuālās spējas un spēkus, ticību sev, kas ļautu atrast savu vietu sabiedrībā un darba tirgū.

 

Personām ar atkarības problēmām palīdzība tiks sniegta, organizējot pašatbalsta grupu nodarbības 1-2 reizes nedēļā. Biedrībā būs iespējams saņemt vispusīgu informāciju par ārstēšanās un rehabilitācijas iespējām pie atkarību jomas speciālistiem, nepieciešamības gadījumā, palīdzot organizēt speciālistu apmeklējumu.

 

Biedrība pilsētas iedzīvotājiem pakalpojumus sniegs Andreja ielā 7 (4. stāvā), Ventspilī, tās valdes priekšsēdētājs ir Dzintars Pētersons.

 

Tāpat plānots, ka jaunā nevalstiskā organizācija piedalīsies projektu izstrādē, kas palīdzēs realizēt biedrības mērķus un programmas, sekmējot krīzes situācijās nonākušu personu sociālo iekļaušanos sabiedrībā, kā arī attiecību atjaunošanu ar ģimenes locekļiem, draugiem un citiem cilvēkiem.

 

Biedrība "Sociālās un garīgās rehabilitācijas centrs "Vairogs"" dibināta šā gada martā, bet jau aprīlī tai ir piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss. Organizācija sadarbojas ar Ventspils pilsētas Sociālo dienestu un Ventspils pilsētas Baptistu baznīcu, savukārt Ventspils pilsētas pašvaldība nodrošina biedrību ar telpām tās darbības veikšanai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: