Latvijas Jaunatnes olimpiādē Ventspils kopvērtējumā ieguvusi piekto vietu, kas, no vienas puses, ir atbilstošs līmenis šāda mēroga pilsētai.

Tomēr ventspilnieku zemie rezultāti atsevišķās sporta nozarēs rada bažas par jauno sportistu sagatavošanas kvalitāti attiecīgajos sporta veidos Ventspils sporta skolā "Spars", - tā atzina Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

"Ventspils kopvērtējumā ir piektajā vietā aiz Rīgas, Jūrmalas, Daugavpils un Liepājas. Pēc iedzīvotāju skaita tas tā kā atbilst, bet ir vairākas sporta nozares, kurās ventspilnieku starts mums acīmredzami rada bažas par kvalitāti mūsu bērnu un jaunatnes sporta skolā. Te es pirmkārt gribu pieminēt vieglatlētiku, jo vieglatlētikā Ventspilij, kur jau 15 gadus ir ļoti laba sporta bāze, tai skaitā ir ziemas manēža, kā daudzās vietās nav, ir izcīnītas tikai divas zelta un viena bronzas medaļa. Tāds rezultāts mūs acīmredzami neapmierina. Skaidrs, ka jāvērtē vieglatlētikas treneru darbs," atzina Lembergs.

Tāpat Lembergs esot vīlies, ka finālā nav iekļuvuši Ventspils jaunie futbolisti. "Mēs sniedzam lielu atbalstu futbola klubam "Cerība", bet neiekļūšana finālā mūs pilnīgi neapmierina. Pie tam mēs vēl palīdzam internātu finansēt," norādīja Lembergs.

Ventspils mērs uzsvēra, ka tiks analizēts jauno Ventspils sportistu sniegums visos sporta veidos. "Starp veiksmes stāstiem es gribētu īpaši izcelt sporta vingrošanu - tas rezultāts mums ir pozitīvs pārsteigums, un mēs plānojam būtiski atjaunot sporta vingrotājiem inventāru," piebilda Lembergs. Tāpat plānots apbalvot labākos trenerus.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: