Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Atkārtoti ievēl Lembergu

Vakar Ventspils domes jaunā sasaukuma pirmajā sēdē par domes priekšsēdētāju atkal ievēlēja Aivaru Lembergu. Domes priekšsēdētājs pateicās vēlētājiem par partijai Latvijai un Ventspilij izsniegto augsto uzticības mandātu un aicināja jaunā sasaukuma deputātus, nezaudējot ne mirkli, strādāt savas pilsētas labā.

Pašnāvniece ārstējusies no depresijas

Ventspilī noticis traģisks gadījums – jauna sieviete ielekusi Ventā kopā ar saviem divus un trīs gadus vecajiem dēliņiem. Bērnus izglābt neizdevās.

 

2.lpp. Viedoklis: «Ja grib, tad var», laikraksta «Ventas Balss» galvenās redaktores vietniece Līga Gabrāne.

«Ja Latvijā kādam pajautā, kāpēc cilvēki pamet Latviju un dodas uz ārzemēm, tad visbiežāk skan atbilde, ka valdība nerūpējas par cilvēkiem, dzīve Latvijā ir slikta, nopelnīt neko nevar, tāpēc nekas cits neatliek, kā braukt prom. Lai arī negrasos slavināt mūsu valdību kā labāko pasaulē, man šīs runas par to, ka pie visa vainīga valdība un no paša nekas nav atkarīgs, arī ir galīgi apnikušas.»

3.lpp.

Dzimstības rādītāji uzlabojas

Pēdējos gados gan mediju vidē, gan sabiedrībā aktualizējušās iedzīvotāju skaita un dzimstības tēmas. Dati liecina, ka 2012. gadā iedzīvotāju skaits samazinājies salīdzinoši lēnāk, turklāt vērojams neliels dzimstības pieaugums.

4.lpp.

Samazina vietnieku skaitu

Ventspils novada domes darbu arī turpmāk vadīs Aivars Mucenieks (ZZS), kuram turpmāk būs divi vietnieki – Guntis Mačtams (ZZS) un Māris Dadzis (Vienotība).

Saimnieks meklē sievu

Mūsdienās arvien populārāki kļūst dažādi iepazīšanās šovi, ar kuru starpniecību cilvēki cenšas atrast savu otro pusīti. Pavisam nesen televīzijas zilajos ekrānos gozējās arī Ventspils novadnieks Raivis Granovskis.

5.lpp. Labākās idejas ir vienkāršas

«Lai ražotu rotaļlietas, pašam sirdī jābūt bērnam,» atzīst Ance Freiberga, topošā uzņēmēja, kuras biznesa ideja par kartona leļļu māju ražošanu jau ir atzinīgi novērtēta.

Pilsētas rota aicina braucienā

Konkursā Pilsētas rota 2013 ievēroto un uzteikto dārzu kopēji saņēma īpašu pateicības atklātnīti. Viņiem un arī konkursa uzvarētājiem ir iespēja saņemt vēl vienu dāvanu – bezmaksas ekskursiju uz sakoptākajiem un skaistākajiem Tukuma puses dārziem citām un īpašām vietām.

Ar ovācijām aizvadīts Zucchero koncerts

Pasaulslavenā itāļu mūziķa Zucchero koncertu Ventspilī apmeklēja vairāk nekā divarpus tūkstoši skatītāju. Viņa uzstāšanos pavadīja lielas ovācijas.

 

6.lpp. Sports. Airētājs Iļjins – piektais Eiropā

Sporta skolas Spars kanoe airētājs Dagnis Iļjins ļoti veiksmīgi debitējis Eiropas pieaugušo čempionātā – viņš spējis izcīnīt augsto piekto vietu, reizē izpildot arī Starptautiskā sporta meistara normatīvu.

Izsit līderus, taču paliek ceturtie

Aizvadīts Ghetto Basket pirmais Ventspils posms, un tajā par pārsteigumu parūpējušies mūsu pilsētas strītbolisti. Ventspilnieki jau ceturtdaļfināla kārtā izsita šīs sezonas ranga līderus – komandas Mazais/SportosimVisi.lv spēlētājus –, bet diemžēl tālākajā cīņā par posma medaļām viņiem vairs tik labi neklājās.

Ierindojas labāko trijniekā kopvērtējumā

Smiltenē norisinājās Siltums Jums Latvijas spēkavīru čempionāta trešais posms, kurā otro labāko rezultātu uzrādīja jaunais talants ugālnieks Oskars Martužans, bet Marekam Leitim šoreiz sīvā cīņā nācās samierināties ar ceturto vietu.

7.lpp. Intervija. Makšķernieki ir dabas draugi

Andris Akmentiņš ir viens no Ventspils Makšķernieku kluba – viens no dullajiem, kas biežāk noķerto zivi palaiž vaļā, nekā nes mājās. Sargā lielas un mazas upes no negausīgiem to izmantotājiem. Raksta grāmatu, dzejo. Par zivīm runā ar mīļumu – jo zivs taču arī ir cilvēks. Triju bērnu tēvs, kurš savējiem un arī citiem mazajiem grib nodot pasauli tālāk bagātu...

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: